We mnie komputer wyzwolił... automatyzm, pewną schematyczność. Gdy włączam komputer mam już pewien schemat co mam najpierw kliknąć, sprawdzić itp. Gdy już to zrobię dopiero potem zabieram się za inne rzeczy.
Ja w sumie też.
Ale jeszcze ja nabyłem coś takiego, że jak robię coś, o czym chciałbym napisać na blogu (a w sumie to jak robię cokolwiek, bo o wszystkim mógłbym pisać ale nie o wszystkim piszę ), to w myślach to sobie opowiadam tak jakbym już miał pisać - to jest dopiero uzależnienie od blogowania
Najgorszą rzeczą od komputera jest ból pleców i zepsuty wzrok, ale poza tym poprawiłem czas reakcji, zręczność palców i oczywiście rzeczy typowe czyli takie jak np. programowanie czy grafika
Cechy z tych negatywnych to lenistwo , z pozytywnych to może ciekawość wiedzy, grafika, obróbka zdjęć i pewnie wiele innych ale też wiele przywar nabyłem przez to. Napewno myślę że tak jak kiedyś zbyt dużo czasu spędzałem przy komputerze sprawia to że zamykamy się w sobie, niestety znane z autopsji.
mnie właśnie przeciwnie, komputer otwaorzył na ludzi, pobudził jakąś ciekawość świata, dodał pewności siebie w życiu poza monitorem. nie wiem na jakiej zasadzie to działa
Pisanie na klawiaturze szybkie to na pewno ale to też było praktyka+teoria(ułożenie palców na klawiaturze itp) zanim weszło w mistrzowski nawyk. Komputer był długo przedmiotem moich rozważań i myślę że pozostanie całej ludzkości, bo jest to novum, które nadeszło znienacka i nie można przewidzieć społecznych, ergonomicznych i wielu innych konsekwnencji, jakie poniesie. Co mogę powiedzieć na dowód tego stwierdzenia? Weźmy pierwszą z brzegu skoliozę, 80% jej przypadków jest idiopatycznych, to znaczy o nieznanej etiologii, to znaczy nie wiadomo skąd się wzięła u kogoś. Takie jest stanowisko ortopedów. Moje stanowisko jest takie, że teraz wchodzi do użytku tyle technicznych unowocześnień, że nikt nie jest w stanie przewidzieć i przeciwdziałać, jeśli trzeba, ich wpływowi na zdrowie, stąd ta "nieznana etiologia skoliozy". To samo można powiedzieć o telefonach komórkowych i badań o sprzecznych wynikach co do ich wpływu na ciało. Nowotwór to jest coś już "bardziej osowojonego", wcześniej niespotykany, z nastaniem ery społeczeństwa technokratycznego w latach -70 liczba zachorowań na niego na Zachodzie się podwoiła. Więcej nie będę pisać, bo trzeba by to przenosić do wątku o zdrowiu a nie o komputerze.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).