Nie czuję atmosfery tych Świąt. No po prostu nie dociera do mnie zupełnie, że są. Ot, parę dni wyjęte z rozkładu zajęć i rzucane od niechcenia "Wesołych Świąt", ale emocji w tym zbyt wielkich nie ma.
Jednak co ciekawe, tak jak marudziłem na komercyjną otoczkę wokół Świąt Bożego Narodzenia - tak wokół Wielkanocy nie dostrzegam jej zupełnie. No niesamowite. Najważniejsze święto kościelne w całym kalendarzu liturgicznym, a w TV i sklepach ledwo dostrzegam akcenty z nim związane. Marketerzy chyba zaspali.
Nawet dżingiel reklamowy na TVP2 nadal straszy świątecznymi dzwonkami i śniegiem. Przyjrzyjcie się przy najbliższej okazji.
u mnie chyba nie było nigdy tradycji wręczania prezentów na te święta, jednak jeżeli wybiorę się do rodziny to zawiozę coś swoim chrześniakom słodkiego, bo dawno tam nie byłem ;]
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Z każdym rokiem coraz mniej się odczuwa jakiekolwiek święta. Kiedyś była magia świąt Wielkanocnych i Bożo Narodzeniowych, teraz to wszystko się zaciera i już nie ma tego entuzjazmu jak kiedyś. Pamiętam jak się kiedyś czekało na święta żeby ubrać choinkę czy malować jaja. Teraz jak trzeba ubrać choinkę to osobiście wole postawić małą gotową choinkę jak się bawić w ubieranie dużej, tak samo z jajkami zamiast je malować wrzucić do garnka i niech sie same zabarwią.
Magia świąt przeminęła nie odczuwa się ich, ludzie bardziej cieszą się kilkoma dniami wolnymi od pracy jak tym, że to są święta. Za kilka lat to po prostu będą to zwykłe dni wolne a święta to będą już standardowo z nazwy.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
lapavlo [Usunięty]
Wysłany:
2010-04-01, 11:14
Tak, dokładnie jak mówi poprzednik, święta mijają się z czasem, ludzie już nie mają ochoty świętować tylko cieszą się na myśl o wolnym. Dopóki będzie istniał kościół katolicki to będą odbywały się te święta, ale co raz mniej będzie ludzi je obchodziło.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).