hmm... mój ownlog jest dla mnie miejscem autoterapii psychicznej :> zamiast rozmawiać z kimś, wyrzucam tam z siebie od czasu do czasu kilka słow, może zdań. Bardzo często te słowa tylko dla mnie mają znaczenie i sens. Czasem wracam do starych notek, czytam wszystko od początku. pomaga mi to w analizie trudnych sytuacji i moich własnych emocji, uczuć.. uczę się czegos o sobie ;}
Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-28, 02:15
N`talia, dziękuję za korekte.
Koleżanka twierdzi, że przeglądając swojego bloga widzi jak bardzo się zmienia na przestrzeni czasu. Chyba się z nią zgodzę, chociaż nie mogę tego stwierdzić bezpośrednio na swoim przykładzie - do tego wymagana jest systematyka wpisów i ich jednostylowość.
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-28, 08:25
co do systematyki i jednostylowości to niekoniecznie prawda :p osobiście piszę kiedy mam na to potrzebę, a nie regularnie. czasem sa dwa wpisy dziennie, czasem kilka w miesiacu a czasem przerwa ponad miesięczna. forma notek tez rozna, od listów przez dwuzdaniowe urywki az do pojedynczych cytatów. Większość w ogóle nie ma składu i sensu dla osób postronnych, ale ja czytając je dokładnie pamietam daną sytuację, uczucia. na tej podstawie mozna dokonywac tej mini analizy psychologicznej.. ;p
Większość w ogóle nie ma składu i sensu dla osób postronnych, ale ja czytając je dokładnie pamietam daną sytuację, uczucia
ja osobiście nie rozumiem serwisów, które oceniają bloga pod kątem treści notki, można ocenić poprawność gramatyczną i umiejętność posługiwania się jezykiem
ale nie tematykę notki (co innego kategoria: sprzet, internet, kultura itp)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-28, 13:01
no wlasnie :p jak mozna oceniac 'tresc' ? gramatyka, ortografia, stylistyka nawet- to mozna ocenic, ale samej 'tresci' to pewnie niebardzo.. no bo co, subiektywnie opiniowac czy porownywac do czegos 'obiektywnie'? (jesli tak to do czego- do polskich pisarzy narodowych? traktowac jak wypracowania?)
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2006-06-28, 14:07
Ja tam badania nad psychika moja zostawiam wykwalifikowanym osobom, bo jak sobie pomysle ile trzeba umiec zeby przeprowadzic takie cos, to odechciewa mi sie wszystkiego
Natomiast prowadzenie bloga to dobry sposob na obserwacje siebie i dostrzezenie zmian w postepowaniu, mysleniu, postrzeganiu niektorych zjawisk. Zwlaszcza, jak sie prowadzi bloga w jakims przelomowym okresie zycia (jak ja na przyklad - pomiedzy liceum a studiami). I naprawde zauwazylam duze zmiany, wchodzenie w doroslosc, nowe obowiazki, trudny okres realnego zastanawiania sie nad swoja przyszloscia i tak dalej/
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-28, 14:26
hyyy Georgiana nie śmiej sie :p. sama sobie jestem psychologiem. mysle ze gdybym byla głupsza, na pewno wylądowałabym w psychiatryku :}:} schizofrenia albo depresja :p
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2006-06-28, 14:49
Jak na razie mozna zauwazyc tylko wysokie mniemanie o sobie.
A z chorob jakimi jest depresja i schizofrenia nie powinno sie zartowac. Znam ludzi ktorzy maja te choroby (czasami razem, bo stany depresyjne moga wynikac ze schizofrnii) i wcale nie jest im do smiechu.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-29, 16:31
no i? ^__^ mam leżeć krzyżem w pokorze?
Fanatyk [Usunięty]
Wysłany:
2007-08-06, 15:30Re: Ogólnie na temat bloga
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).