Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wrzucę trochę niusów, bo akurat jestem świeżo po pierwszym newsletterze.
1. Sąd zakwestionował statut w kilku punktach dotyczących nieścisłości formalnych. To nie było nic, co by jakoś znacząco zmieniało charakter stowarzyszenia - raczej drobiazgi, których w świetle polskiego prawa trzeba dopilnować i nie ma zmiłuj. Przedstawię szczegóły, jeśli znajdą się zainteresowani, ale póki co oszczędzę Wam nudnego prawniczego wywodu - poprawki w statucie czekają na podpis wszystkich członków-założycieli i proces rejestracji stowarzyszenia nadal jest w toku. Nie wiem, jak długo to potrwa - zapytam Jakuba, gdy sam będę podpisywał się pod zmianami.
2. Trwa badanie dotyczące wpływowości b/vlogerów, zarówno online, jak i offline. Aktualnie próbka mierzy 844 b/vlogów, ale jest zamiar, by tę wpływowość mierzyć w podzbiorach uzależnionych od tematyki bloga/vloga. Zajmuje się tym konsorcjum badawcze, które składa się z takich firm jak SoTrender, Brand24, Newspoint, Hash.fm oraz Izmałkowa Consulting.
3. PSBV rozkręca też działalność szkoleniową i na ten moment postawiło sobie ze cel dotrzeć do miejsc, które jak dotąd nie miały dostępu do szkoleń dla blogerów. W wakacje planowany jest roadshow po 10 wybranych miejscach miejscowościach w Polsce. Jeśli słyszeliście o Och My Blog, to prawdopodobnie o tym właśnie piszę.
4. Wspólnie z dużą kancelarią prawną (nie padła tu jej nazwa) realizuje się jeden z celów, który został postawiony przed PSBV - określenie statusu prawnego blogera w Polsce na tle innych krajów. Cytując newsletter, "będzie to starter dla osób zajmujących się blogowaniem i vlogowaniem, w którym znajdzie się zbiór poszczególnych przepisów prawnych odnoszących się do pracy blogera - począwszy od samego pisania i kwestii wolności słowa, jak i praw autorskich czy odpowiedzialności".
To jest punkt, który w moim odczuciu może być najciekawszym i najbardziej pożytecznym dla przeciętnego blogującego Kowalskiego. Data publikacji jest przewidziana na wrzesień/październik 2014.
5. Tu jest mowa o konkretych wydarzeniach i polecę treścią newslettera:
Cytat
Debata w Poznaniu (8-9/06) w związku z Powszechną Wystawą Krajową z okazji 25-lecia wolności słowa w Polsce. Patronat honorowy: Prezydent Bronisław Komorowski. Jako PSBV zaistniejemy tu w dwóch odsłonach. Najpierw wygłoszone zostaną dwie prezentacje o historii polskiej i światowej blogosfery jako idei realizującej wolność słowa, a następnie odbędą się cztery różne tematycznie OchMyBlogi.
Cytat
Blog Forum Gdańsk - PSBV jest jednym z partnerów merytorycznych. Spotykamy się z zespołem pracującym nad wydarzeniem regularnie, przekazując nasze uwagi i wspomagając przy pracach merytorycznych, jak i rekomendacjach blogerów międzynarodowych.
6. Z mniej ważnych, ale wspomnianych spraw - prowadzony jest kalendarz, ponadto raz na miesiąc publikowane są podsumowania miesiąca. I z istotnych spraw to chyba tyle.
14 czerwca jest zaplanowane spotkanie statusowe PSBV. Postaram się być, choć na razie plany mi kolidują i nie wiem, jak to zorganizuję. Tym niemniej - moja opinia się nie zmieniła, nadal mają mój miecz i prawdopodobnie będę tam, gdzie moja pomoc okaże się istotna.
Jeśli macie pytania co do którejkolwiek z poruszonych kwestii - lub jakiejkolwiek innej, która dotąd nie padła - wrzućcie je tutaj. Zadam je tam, gdzie trzeba i wrócę do Was z odpowiedziami.
3. PSBV rozkręca też działalność szkoleniową i na ten moment postawiło sobie ze cel dotrzeć do miejsc, które jak dotąd nie miały dostępu do szkoleń dla blogerów. W wakacje planowany jest roadshow po 10 wybranych miejscach miejscowościach w Polsce. Jeśli słyszeliście o Och My Blog, to prawdopodobnie o tym właśnie piszę.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).