Wkurza mnie, że takie blogi zostają w internecie, bo zajmują nazwy innym. Trzy razy wymyślałem nazwę, a ostatecznie olałem to i wybrałem pierwszą lepszą, która przyszła mi do głowy.
To fakt. Sama miałam problem z wykombinowaniem nazwy. W końcu się poddałam i przestałam próbować wpaść na jakiś dobry pomysł...
To fakt. Sama miałam problem z wykombinowaniem nazwy. W końcu się poddałam i przestałam próbować wpaść na jakiś dobry pomysł...
A jeszcze irytuje to, że te opuszczone blogi widnieją dość wysoko w wynikach wyszukiwania. Nie raz, szukając stron/blogów motoryzacyjnych, natknąłem się na takie, o których autor kilka lat temu zapomniał.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Może też być tak, że jak ktoś pisze na jakiś temat, to w końcu przestaje mieć o czym pisać - zależy od tematu ale może być i tak. Z resztą gdybym ja miał pisać tematyczny, to też by mi się po czasie odechciało
Z przykrością stwierdzam, że zrobiłem sobie tour po tutejszych blogerach, i już co poniektórzy odeszli w niebyt...A jeszcze parę tygodni temu plany mieli ambitne, szalone. Chcieli rządzić blogosferą, mówić innym co poprawić i w ogóle mądrość kipiała, że aż strach.
Słomiany zapał? Tak, zdecydowanie.
PS. Tekst Nie dotyczy się ciebie Wendigo
[ Dodano: 06-10-2013, 17:44 ]
Zmieniam to co kiedyś napisałem, nie 99% blogów jest porzucanych, a 99,9%.
______________________________________________________ life stylowy blog o smakach naszego życia
Ja prowadziłam bloga przez ok. 4lata kiedy urodził się mój synek zamknęłam interes z braku czasu. Strasznie było mi ciężko, że musiałam to porzucić. Teraz młody już nie jest taki mały więc powróciłam do pisania. Jeśli ktoś przestaje pisać z braku czasu to rozumiem to w pełni, sama wiem jak ciężko jest wygospodarować chociaż przysłowiowe "5minut". Nie lubię gdy ktoś pojawia się robi z siebie gwiazdę po czym znika tak szybko jak się pojawił.
______________________________________________________ Zapraszam Was do mojego świata: www.modjus.pl
To nie jest takie oczywiste. Z czasem zmieniają nam się pasje i zainteresowania, zapał ma prawo zmaleć, człowiek może nie mieć czasu. Wiele może się w życiu zmienić na przestrzeni lat.
Przymusu nie ma, kazdy zaczyna prowadzić bloga z innych pobudek. A swoją drogą postawcie się na miejscu tych, którzy zaprzestają pisania. Wyobraźcie sobie, że prowadzicie bloga przez 3-4 lata i w pewnym momencie życia musicie przestać. Czy naprawdę każdy z Was z lekkim sercem skasowałby blog z takim stażem? W końcu blog to jakiś wycinek naszego życia.
Sama miałam bloga - pamiętnikowego, jeszcze za czasów gimnazjum. Pisałam tam naprawdę totalne dyrdymały, jak na 14latkę przystało. Bloga nie kasowałam z sentymentu. Kilka razy zdarzyło mi się tam zajrzeć i posmiać się ze swojej radosnej twórczości. Niestety serwis, na którym miałam bloga przestał istnieć, więc i blog także. Naprawdę zrobiło mi się smutno gdy to odkryłam.
Martyncia, przeżyłam ostatnio coś podobnego. Miałam gdzieś skopiowane niektóre notki, bo był to kawał mojego nastoletniego życia, ale niestety, gdzieś się zapodziały...
Zaczytana Blogger.Klub
Wysłany:
2013-11-01, 21:12
Niektórzy z pewnością kasują blogi bo wstydzą się swojej wcześniejszej twórczości jeśli zaczynają coś na poważnie i pod tym samym nickiem.
Jeśli blogowicz pisał pamiętnik o swoich nastoletnich zauroczeniach i nagle zajmuje się dajmy na to pisaniem o nowościach w sprzęcie komputerowym, to mogłoby to wyglądać nieprofesjonalnie...
To jest oczywiście moje zdanie i każdy ma prawo sądzić inaczej.
juankrk Blogger.Klub
Imię: Janek
Dołączył/a: 02 Lis 2013 Posty: 34 Miasto: Kraków / Polska
Wysłany:
2013-11-02, 17:54
Jest takie stare powiedzenie, że wiara umiera kiedy ostatni jej wyznawca znika... Podobnie może być w kwestii czytelników - może to spadek ilości ich powoduje "załamkę"?
To prawda, bardzo ciężko jest poradzić sobie z brakiem odzewu. Często wychodzi się z założenia, że skoro nie czytają to nie powinienem pisać. A jeśli blog jest tylko hobby, to - nie oszukujmy się - nie zawsze łatwo znaleźć dla niego czas.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).