Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2013-09-24, 18:15 Porzucone blogi - dlaczego ludzie przestają publikować?
|
|
|
mariolinux napisał/a: Ale pytanie jest na rzeczy, skoro 99% blogów jest porzucanych po jakimś czasie? Powyższy fragment pochodzi z tematu Jak długo zamierzasz prowadzić bloga?. Postanowiłem wydzielić ten wątek.
Rzeczywiście ilość blogów porzucanych przez ich właścicieli jest ogromna. Jedne w ten sposób zaśmiecają internet, inne zajmują ciekawą nazwę, kolejnych szkoda, bo były ciekawe.
Znamy już powody dla których ludzie zaczynają blogować. A co - według was - decyduje o tym, że ktoś przestaje to robić? może znacie takie przypadki (znajomi, obserwowani)? czy autorzy podawali powody?
Moje przypuszczenia:
1. Wypalił się
2. Nie nadaje się
3. Brak zainteresowania - tematem, osobą lub blog nie stał się popularny
4. Brak czasu na prowadzenie bloga
5. Brak wystarczającej wiedzy
6. Założone by zarabiać, ale okazało się to co w 2,3,5
7. Za trudne w prowadzeniu
8. Moda, która przeminęła (chociaż to wraca jak bumerang)
9. Zmiana zainteresowań
Moje osobiste przypadki:
1. Blog założony jakoś w 2002 roku, pisałem jak pokemon, o pierdołach. Dokładnie nie pamiętam dlaczego przestałem pisać, chyba przestało mi się to podobać - prawdopodobnie z tego wyrosłem. Blog istnieje do dzisiaj, zostawiłem na pamiątkę.
2. Fotoblog, założony w 2006 roku by prezentować to co wyskoczy z mojego aparatu. Fotografia była jedną z moich pasji, lubiłem robić zdjęcia, lubiłem dodawać je na bloga i dyskutować w komentarzach. Trzy lata temu przestałem się umawiać na sesje zdjęciowe - trochę z lenistwa czy braku czasu. Pod koniec zeszłego roku aparat odmówił mi posłuszeństwa, więc fotolog sobie wisi. Odwiedza go prawie 200 osób miesięcznie, w planach była nowa strona, jednak bez narzędzia (aparatu) i motywacji ciężko działać ;-)
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|