Wiadomą sprawą jest że każdy system statystyk pokazuje inne dane. Nigdy żadne się pokryją. Ale zawsze orientacyjnie możemy zrobić rozeznanie po innych stronach.
Zazwyczaj Adtaily instaluje się albo na stronie głównej albo w całym serwisie. Jak kto woli... Zawsze możemy zobaczyć czy reklamy są wszędzie i czy warto z nich skorzystać w celu podglądnięcia statystyk.
Cytat
Ja za dużo o swojej stronie nie powiem, bo po co konkurencja ma wiedzieć...
jakie zagrożenia widzisz?
A nóż widelec ktoś z top 10 na "filmy online" zagląda na to forum i później będzie sobie robił z moich statystyk podśmiechujki xD że ma o 2 zera w statach więcej.
i później będzie sobie robił z moich statystyk podśmiechujki xD
Często zaglądam właśnie na ADTaily już to zauważyłam jakiś czas temu i śmiało mogę powiedzieć ze ostatnio Kasi T spadło z 180 tys na dzień na 148 tys ... chciałabym mieć tyle na miesiąc
Ale statystyki to nie wszystko. Ostatnio byłam zaskoczona bo :
u Natalii Hatalskiej AdTaily pokazywało tylko 345 odsłon na dzień a na MediaFun 721
oboje w pewnym rankingu zostali uznani za najbardziej wpływowych blogerów w Polsce.
u Natalii Hatalskiej AdTaily pokazywało tylko 345 odsłon na dzień a na MediaFun 721
oboje w pewnym rankingu zostali uznani za najbardziej wpływowych blogerów w Polsce.
to jest właśnie wypracowana marka :-) Maciek vel. mediafun robi wiele dookoła swojego bloga. Organizuje konferencje, uczestniczy w wielu wydarzeniach związanych z mediami i marketingiem. Prowadzi vloga od jakiegoś czasu, na fejsie to już 10 tysięcy fanów.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
i później będzie sobie robił z moich statystyk podśmiechujki xD
Często zaglądam właśnie na ADTaily już to zauważyłam jakiś czas temu i śmiało mogę powiedzieć ze ostatnio Kasi T spadło z 180 tys na dzień na 148 tys ... chciałabym mieć tyle na miesiąc
Ale statystyki to nie wszystko. Ostatnio byłam zaskoczona bo :
Jak dorzucisz temat o tym, jak ubiera się taka wysportowana kobieta, jak Ty i jeszcze dorzucisz do tego przepisy kulinarne to będziesz w TOP 10.
______________________________________________________ Benzomana gramatyka nie obowiązuje
Wstawiam je bo mam wrażenie (nieomylne), że wszyscy tutejsi użytkownicy blogują dla statystyk. A są przecież osoby, które piszą dla siebie i na oklaski nie liczą. Nie wszyscy chcą być 'fejm'
Tu nie chodzi o fejm, tylko o bycie usłyszanym. Pisanie na blogu, którego nikt nie czyta, to jak prowdzenie monologu w pustym pokoju z nadzieją, że sąsiad siedzi przy ścianie ze szklanką przy uchu...
______________________________________________________ Zapraszam na bloga o różnych irytujących rzeczach;) http://jasnyszlag.blogspot.com
Ostatni post o hipsterach
Tu nie chodzi o fejm, tylko o bycie usłyszanym. Pisanie na blogu, którego nikt nie czyta, to jak prowdzenie monologu w pustym pokoju z nadzieją, że sąsiad siedzi przy ścianie ze szklanką przy uchu...
Niektórzy lubią monologi i puste pokoje.
Niedawno zakończyłam swoją przygodę (heh, siedmioletnią) z anonimowym blogiem, anonimowym nickiem (którego używałam tylko tam). Najwyższa liczba dziennych odsłon: 7, ale sporo też dni z 0.
Inna sprawa, że tego bloga nie było w wyszukiwarkach i odwiedziny były tylko z kilku linków wiszących na kilku innych blogach.
Teraz mam zabawną sytuację, bo założyłam sobie innego z takim właśnie nastawieniem: coś tam sobie skrobnę raz na jakiś czas, ale nie chcę żeby ktoś to czytał.
Założyłam blog (na blogger), tuż po założeniu zaznaczyłam opcję że ma być niewidoczny dla botów i niewidoczny w wyszukiwarkach. Wklepałam parę wpisów pierwszego dnia, wchodzę trzy dni później a tam ponad 200 odsłon. Kto/co je zrobiło skoro ja nie?
wg mnie to jest dokładnie to samo, może tylko skala popularności mniejsza.
Jeżeli piszesz o tym jak facet Cie bije, zdradza, okłamuje, gwałci to chyba nie chcesz być słyszany. Chcesz tylko się wyspowiadać do pustej ściany.
Podobnie jest z innymi, nie mniej przykrymi, zjawiskami i przeżyciami. Podałam jedynie przykład.
jeżeli prowadzisz bloga o modzie, urodzie, motoryzacji czy innych bzdetach to normalne jest że nie zależy Ci na ukrywaniu go tylko na jego popularyzacji. Po to chyba sie takie słit blożki zakłada, zeby podzielic się swoja opinia na temat tuszu Max Factor czy pokazac jak łatwo i szybko można zmienić uszczelkę w silniku czy czymś tam w motorze/aucie (nie znam się na motoryzacji, nie mam prawa jazdy).
Inaczej mają się sprawy związane z blogami osobistymi (choć nie zawsze). tutaj nikt się nie doprasza reklamy i wejść i nie modli się do statystyk zastanawiając się co to znaczy "źródła: inne 2,3%". Bloger nie bloguje dla statystyk, tylko dla siebie samego. nie liczy na oklaski tylko moze odrobine lepszy nastroj po tym jak wyrzuci z siebie wszystkie przykrości dnia codziennego. Albo po prostu pisza dla siebie zeby zachowac na dluzej te dobre wspomnienia.
tyle
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Statystyki to faktycznie jest kwestia tego o czym się chyba pisze no i jak długo... U mnie w pierwszych tygodniach było około 200-300 osób dziennie i to najczęściej ruch z portali społecznościowych, ale już po miesiącu google zaczęło generować około 50% ruchu...
Bloga założyłam 8.11.2012
Statystyki są na dzień 13.01.2013
Rewelacji nie ma, ale to i tak mnie bardzo cieszy, że "wypociny" ktoś czyta
Generalnie nie mam pojęcia co oznaczają jeszcze niektóre statystyki, ale szybko się uczę
tourquise, Współczynnik odrzuceń w pewnym momencie, spadł do 0 pewnie w tym dniu zmieniałaś coś w szablonie i zdublowałaś sobie kod z analitics, wtedy każde wejście naliczane jest podwójnie. W takim przypadku dwukrotnie do góry idą odsłony, średnia stron na odwiedziny zwiększa się o 1, a współczynnik odrzuceń spada do 0,5 -1,5 % - co jest raczej nie możliwe bo nawet stali czytelnicy często wchodzą na blog czytają najnowszy post i wychodzą. Więc te dane są przekłamane - normalnie liczba odwiedzin jest zbliżona do liczby wyświetleń w statystykach blogspota.
Sama tak miałam przez jakiś czas.
Poza tym liczba UU i odwiedzin jest wysoka
a z ruchem generowanym przez google jest różnie.
To są miesięczne statystyki ?
Ostatnio zmieniony przez P4uli 2013-01-15, 01:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).