Ja myśle ostatnio nad ulotkami na uczelniach pedagogicznych - jak myślicie, w moim przypadku mialoby to sens? Nie ukrywam, że wiązało by się to z kosztami - nie tyle nawet wydruku co dojazdu do pobliskich miast studenckich
Można zrobić ulotki przy minimalnym nakładzie środków. Mogę polecić drukarnię, w której robiłam wizytówki (chochlik drukarski, mają fajne promocje) i czasem warto z takich korzystać.
ultraman23, dezaar, odbiegacie od tematu Ja się nie pytam, jak rozreklamować bloga. Pytam się, czy rozwieszanie ulotek (ta konkretna metoda) z adresem strony daje jakieś korzyści.
Tak czy owak - dzięki za wypowiedzi
Kilka lat temu miałam styczność z ulotkami, plakatami w miejscach publicznych. I oto co mam do powiedzenia na ten temat:
- rozwieszanie plakatów jest wysoce ryzykowne i grozi grzywną (np. za nielegalne zawieszenie plakatu na okrągłym słupie to kara 60 zł; a sprawdzają codziennie!)
- klejenie czegokolwiek na przystankach jest zabronione
- najskuteczniejsze jeszcze może okazać się rozdawanie ulotek na mieście; koszt produkcji takich ulotek nie musi być duży, jeśli nie zainwestujesz w grafikę, a grupę docelową możesz sobie wybrać sam (widząc babcinkę 70+ raczej nie dasz jej ulotki z adresem blogu...)
Pytanie; co faktycznie chcesz przez to osiągnąć? Czy masz taki blog, że warto przytaszczyć tę ulotkę ważącą 2 gramy do domu, odpalić kompa, wejść i...ZOSTAĆ?
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-09-18, 13:19
adrkwi napisał/a:
Każda forma pchania się do przodu daje korzyści, ja mam np swój własny t-shirt, chodzę w nim, ma to jakiś mały skutek, drugi poleciał w konkursie i zwyciężczyni pewnie robi to samo =) a co będzie lepszą reklamą jak adres strony na kobiecym ciele?
też się zastanawiałam nad taką formą rozpropagowania swojego bloga
a i ulotka, czy też wizytówka brzmi zachęcająco
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).