Biczyk
Blogger.Klub
Dołączył/a: 27 Wrz 2014 Posty: 56
|
Wysłany:
2015-06-22, 15:32 [Hejterzy] Kiedy kończy się krytyka a zaczyna hejt?
|
|
|
Myślicie, że warto mieć hejterów? Czy uważacie, że jeśli są wulgarni lub obrażają, to należy ich banować?
Dla przykładu ja za tekst o teorii ewolucji biologicznej dostawałem komentarze, że jestem chory psychicznie i że chce zniszczyć kościół katolicki, a za tekst o względności określania czegoś ''naturalnym'' gdzie w obrazku znalazł się homoseksualizm, dostawałem komentarze, że mój blog to blog propagandowo-polityczny, że jestem homoterrorystą i że jestem kłamcą :-D. Za usuwanie obraźliwych komentarzy oczywiście zarzucano mi komunistyczną cenzurę. Co również jako że uznałem za obraźliwe, usunąłem. Ah, no i oczywiście zarzucano mi, że jestem opłacony przez koncerny farmaceutyczne w celu ukrywania >>prawdy<< o nowotworach.
Znajoma ma hejterów hejtujących jeśli skrytykuje produkt danej tylko firmy, a że firma ta ma wyjątkowo idiotyczne i klamliwe reklamy to często ląduje na blogu. Może są to hejterzy zatrudnieni. Inny kolega bloger prowadzący również bloga naukowego też dostaje hejty za wpisy np. o Wielkim wybuchu, że jest ateistycznym propagandzistą itd. Znajoma prowadząca bloga popularnonaukowego za napisanie o homoseksualizmie u zwierząt została zywzywana, że jest lobbystką LGBT chcącą zniszczyć ludzkość. Bardzo pozytywna blogerka AniaMaluje otrzymywała komentarze, że nienawidzi katolików, za wpis o swojej filozofii życia (który nie był ani trochę obraźliwy).
Można więc zauważyć, że blogi naukowe są głównie pod ostrzałem środowisk skrajnie konserwatywnych i skrajnie religijnych. Ale do rzeczy, jak się zapatrujecie na hejterów, hejtrstwo, różne formy radzenia sobie z nimi?
|
______________________________________________________ http://totylkoteoria.blogspot.com/ |
|