Dostałam prezent: sok ze spadochronem. Ogólnie kompletnie nie bałam się tego i byłam nastawiona bardzo pozytywnie. Ale gdy weszłam do awionetki( był to mój pierwszy jakikolwiek lot) to było to straszne dla mnie przeżycie! To był taki mały samolot, dużo osób w nim ciasno, kazdy ruch był bardzo mocno odczuwalny, przerażajace. Nie mogłam sie doczekać kiedys wyskocze z niego.
Leciałam samolotem i ogólnie jest spoko chyba, że nagle gdy lecisz kilka godzin( leciałam wtedy 10 godz) spadasz kilka metrów w dól - to można się przestraszyć i później połowe drogi czyli 5 godzin lecieć w stresie.
Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-10, 19:59
Mnie czeka pierwszy lot 1 lipca. Powiem szczerze, że aż tak bardzo się nie boję, ale jednak czuje respekt i im bliżej tym więcej o tym myślę Znajomy mówi, że tak jest zawsze za pierwszym razem a potem, to ma się wszystko gdzieś
W zeszły poniedziałek pierwszy raz leciałem siedząc na samym końcu samolotu. Było kilka wolnych miejsc, to dosiadłem się do kolegi. Trochę inne odczucia niż w pozostałych częściach samolotu, jako ostatni odrywasz się od ziemi W drodze powrotnej siedziałem na skrzydle, przy jego tylnej części. Mogłem obserwować jak ruszają się klapy i hamulce. Gdzieś tam w głębi jest mały niepokój, ale chyba nie przeszkadzało mi to bardzo, bo prawie cały lot z Dublina przespałem
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
TourAndClimb WordPress.Klub
Imię: Aga i Tomek
Dołączył/a: 09 Maj 2015 Posty: 71 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-06-11, 17:17
dla mnie podróż samolotem jest taka sama jak każda inna może przed pierwszym lotem była jakaś mała ekscytacja i ciekawość ale teraz nie mam żadnych konkretnych emocji. Leciałem i krótkie trasy (Gdańsk-Warszawa) i międzykontynentalne i jakoś podchodzę do tego totalnie bez uczuć, ale samego strachu nigdy nie odczuwałem.
Wysłany:
2015-07-25, 16:20
Ja zawsze czuję niepokój, dla mnie lot jest nienaturalny Dodatkowo moja pierwsza podróż samolotem pozostawiła mi lekką traumę ponieważ siedziałam na kole i bardzo odczuwałam start i lądowanie przez co później bardzo się bałam tych dwóch momentów, ale jak się później okazało to było jednorazowe
Ja się strasznie jarałam pierwszym lotem a 15 min po wystartowaniu spałam jak zabita. Ogólnie latam regularnie do Polski i za każdym razem po prostu śpię.
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Ja leciałam tylko dwa razy - tam i z powrotem (Też wam się od razu kojarzy z "Hobbit, czyli tam i z powrotem"?"
Bałam się bardzo. Za drugim razem wcale nie było lepiej, bo była burza. Ale przeżyłam
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-08-26, 10:57
Właściwie to się nie boję (nawet chyba mniej niż jazdy samochodem), ale zawsze czuję niepokój przed startem.
Kolejne loty za mną i znowu sporo przespałem. Tym razem totalny spokój - mimo tych tysięcy kilometrów jakie przebyłem.
Droga do San Francisco bez problemów, natomiast wracając do domu miałem malutką przygodę. W połowie drogi z Monachium do Wrocławia pilot oznajmił, że warunki pogodowe są złe (mgła) i dostał wytyczne by wracać do Niemiec. Pierwszy raz zatem doświadczyłem co się dzieje w takim przypadku - na lotnisku najpierw obsługiwano osoby ze złotymi kartami - pewnie miały pierwszeństwo w wyborze najbliższych lotów. Dodatkową noc spędziłem w Szeratonie (pyszne śniadanko przy okazji zjadłem), na koszt linii lotniczych - zapłacili za nocleg i taksówkę z lotniska. Rano na lotnisko zawiózł mnie autobus.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
AleksanderKa
Imię: Aleksander
Wiek: 30 Dołączył/a: 04 Lis 2015 Posty: 42 Miasto: Kraków
Wysłany:
2015-11-07, 14:21
Ja jeszcze nigdy nie leciałem samolotem, ale boję się chyba tylko tego że jak spadnie to jest prawie 100% że nie przeżyję.
Trochę to głupie bo w wypadkach z samolotem ginie mniej osób niż w wypadkach samochodowych...
Lekki niepokój przed startem towarzyszył mi ostatnio, po długiej przerwie w lataniu. Dźwięk silnika, który zaczyna startować, przeraził mnie, bo brzmiał tak, jakby miał zaraz wybuchnąć. No i oczywiście przy każdym lądowaniu niemiłosiernie bolą mnie uszy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).