Zrobiłam tak jak pisałeś, ale dalej nic się nie dzieje. Dodatkowo, przestał pojawiać mi się komunikat bloggera o przekierowaniu. Wyskakuje tylko błąd wczytywania strony.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tam w hekko ustawienia strefy dns są dostępne bez hostingu?
Kilka stron wcześniej kolorblond pisała o tym by w hekko wpisy dodać z kropkami na końcu. Tego próbowałeś?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Na hekko mam również wykupiony serwer i inne domeny.
Wcześniej przeczytałem cały wątek, ten i inne. Koleżanka blondcolor pisała o kropkach i nawet znalazłem jej archiwalny blogowy wpis gdzie krok po kroku opisała wszystko jak działała na hekko. Wczoraj około 13.00 wpisałem zgodnie z instrukcją i nadal nie działa.
Dodałem wpis TXT z blogspota i wciąż nie można zweryfikować. Coś czuję, że czeka przeniesienie mnie domeny na prostszy OVH.
Na początku jest wpis A, którego nie można edytować. Usuwam go i dopiero wpisuję 4x A (wszyscy piszą o edycji, ale pewnie to nie ma większego znaczenia).
Ten, który masz zaznaczony na zarzucie ekranu (pop) dotyczy poczty i nie powinno się go kasować. Wpisy z bloggera mają być tylko po jednej sztuce. Narzędzia do sprawdzania wpisów dns widzą jakiś problem konkretnie z wpisami NS:
Cytat
/usr/bin/dig: couldn't get address for 'ns1.permanentny-gdansk.pl.': failure
Cytat
No name servers or DNS records were found for permanentny-gdansk.pl. Please try another search.
ta domena jest przypisana do Twojego hostingu? Wpisy widać na zrzucie, ale nie są widoczne publicznie.
Na zdjęciu przypadkowo był podświetlony pop - jego nie usuwałem.
Na początku był wpis perman-gdańsk.pl A 188.0.0.0. i tego nie mogłem edytować więc usunąłem i dodałem cztery nowe wpisy "A".
Od wczoraj jedna myśl mi chodzi po głowie, a teraz być może trafiłeś w sedno i mnie utwierdziłeś w tym,
Jestem laikiem w kwestiach informatycznych i na początku nie wiedząc gdzie jest zarządzanie DNS-ami wpisałem IP z bloga nie w administratorze, a w panelu klienta (a to dotyczy serwera).
Teraz nie mogę tego usunąć, zmienić bez ingerencji hekko, ale być może to jest przyczyna.
Wszystkie wpisy zrobiłem na podstawie instrukcji koleżanki z tego wątku. Mam wrażenie, że za dużo tego było...
Tak, serwery ns muszą być takie jak wyżej, z hekko: ns1.hekko.net.pl, ns2.hekko.net.pl - wtedy będą widoczne ustawienia ze strefy DNS profilu tej domeny.
Witam. Mam bloga na Bloggerze. Wykupiłam domenę na OVH, z końcówką PL.
Następnie zrobiłam cały proces (mam nadzieję) przejścia na ową domenę.
Po kolei
1. Na pasku z lewej strony , pod DOMENY kliknęłam w moją nazwę qwerty.pl (otworzyła się tabela)
2. Na bloggerze weszłam w USTAWIENIA PODSTAWOWE i kliknęłam : Ustaw dla swojego bloga URL uzyskany od innej firmy – Przypisz własny, zarejestrowany URL do swojego bloga.
3. w okienku zatytułowanym Ustawienia domeny innej firmy wpisałam swoją nazwę z OVH, czyli www.qwerty.pl, wyskoczył błąd. Więc dalej przeniosłam dwie wartości nazwane: REKORDAMi CNAME (były to ciągi liter i cyfr) na tabelę strony OVH
4, Na stronie OVH , z otwartą tabelką w zakładce pt STREFA DNS dodałam plusem z prawj strony nową linijke z REKORDEM nr 1 (pod kolumną DOMENA),
a pod TTL wpisałam 0. W kolumnie TYP wybrała CNAME, a w ADRES DOCELOWY wkleiłam REKORD nr 2.
5.Potem plusem dodałam kolejną linijkę. W kolumnie DOMENA wpisałam: www, w kolumnie TTL wpisałam 0, wkolumnie TYP wybrałam CNAME, w kolumnie ADRES DOCELOWY wkleiłam ghs.google.com. Wszystko zatwierdziłam ptaszkiem na końcu.
6.weszłam w zakładkę PRZEKIEROWANIE a na prawo kliknęłam duży przycisk pt DODAJ PRZEKIEROWANIE.
Wyskoczyło pierwsze okienko, nic tam nie zmieniałam, tylko kliknęłam przycisk następny
W drugim okienku wybrałam : na adres www i następny
W trzecim wybrałam :za pomocą przekierowania widocznego i następny
W czwartym wybrałam: stałe (301) i w wolnym polu wpisałam qwerty.pl i kliknęłam NATEPNY
W piątym - ZTWIERDZ
7. Edycja przekierowanie - wpisałam adres przekierowania i go zatwierdziłam.
8 . Na BLoggerze , weszłam ponownie w USTAWIENIA PODSTAWOWE , jednak gdzy wpisuję tam swoj nowy adreb www.qwerty.pl wyskakuje komunikat Nie mogliśmy zweryfikować Twoich uprawnień do tej domeny. Błąd 13.
No i własnie tutaj utknęłam. Przeczytałam na forach różne porady, ale jakoś żadnej nie mogłam zastosować. Nie wiem co dalej. Może ten adres na OVH jest jeszcze nieaktywny i dlatego nie działa, albo gdzieś zrobiłam błąd.
Niepokoją mnie jeszcze dwie linijki w tabeli pRZeKIEROWANIA.
Brzmią one mniej więcej:
qwerty.pl Stałe przekierowanie widoczne qwerty.pl
www.qwerty.pl Stałe przekierowanie widoczne qwerty.pl
W pierwszej linijce nie ma www, więc może tu jest coś nie tak?
Albo jest inna możliwość, na blogerze miałam nazwę zxcvb.blogspot.com
a nowy adres zmieniłam w OVH na qwerty.pl. Może więc i tu jest błąd???
6.weszłam w zakładkę PRZEKIEROWANIE a na prawo kliknęłam duży przycisk pt DODAJ PRZEKIEROWANIE.
w żadnym wątku dotyczącym dodawania domeny z ovh na bloggerze nie ma mowy o tej czynności, więc dlaczego ją wykonałaś? Wpisem CNAME ghs.google.com sprawiasz, że domena wskazuje na serwery google a w ustawieniach bloggera i za pomocą drugiego kodu CNAME przypisujesz ją do konta.
Czynność z Twojego punktu 6 i 7 jest niepotrzebna, co więcej tworzy problemy i domena nie będzie działać poprawnie na blogu.
Nie podałaś także prawdziwej nazwy domeny, zatem nie mam jak sprawdzić czy pozostałe wpisy wyświetlają się prawidłowo.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).