Podróżnicze, lifestylowe i artystyczne. Lubię i cenię także blogi o prowadzeniu blogów, programowaniu, marketingu - wiedza profesjonalistów zawsze w cenie.
______________________________________________________ Drems don't work, unless you do.
Ja czytam tylko o kulturze i książkach. Ale tak trudno jest znaleźć dobre blogi książkowe... Najgorsze w nich jest to, że każda nastolatka czytająca książki uważa, że nadaje się na autorkę bloga, co później kończy się tym, że książkowa blogosfera ma jedną z gorszych opinii w internecie.
Z drugiej strony nie znoszę blogów lifestylowych.
Ja czytam tylko o kulturze i książkach. Ale tak trudno jest znaleźć dobre blogi książkowe... Najgorsze w nich jest to, że każda nastolatka czytająca książki uważa, że nadaje się na autorkę bloga, co później kończy się tym, że książkowa blogosfera ma jedną z gorszych opinii w internecie.
Z drugiej strony nie znoszę blogów lifestylowych.
Ha, czasami jest tak przykro, że aż śmiesznie. Ostatnio wchodzę i taki kwiatek w recenzji:"Książka jest krótka, więc nie mogę o niej wiele powiedzieć" - gdybym nie zobaczyła tekstu na własne oczy, pomyślałabym, że ktoś sobie ze mnie żarty stroi. Ale nie powiem, ubawiłam się.
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-09-21, 09:50
Najczęściej czytam te, których autor potrafi celnie skomentować czyjąś kontrowersyjną wypowiedź, aktualne wydarzenia bądź ogólnie sytuację społeczną czy polityczną - czyli "opiniotwórcze" można powiedzieć. Nie tylko autorstwa ludzi podzielających moje lewicowe i feministyczne poglądy - chcę też wiedzieć co leży na wątrobie skrajnej opozycji (zwłaszcza, że często mam z niej konkretną bekę). Zaglądam też na blogi, które można określić jako pogańskie - czyli te o mitologiach, kulturze przedchrześcijańskiej i praktykowaniu tego typu duchowości we współczesnych realiach. Lubię jeszcze blogi związane z muzyką rockową i metalową. Wpadam na te kulinarne z wegańskimi i wegetariańskimi przepisami - ale to bardzo rzadko. No i oczywiście blogi z komiksami internetowymi.
Szerokim łukiem omijam natomiast szafiarki i wszelkich speców od rozwoju osobistego. Co do lifestyle'u - zależy jak autor realizuje temat. Jeśli to kolejne "Jak jeść bezę i jak ubrać się na wesele będąc sexy mamą" - to od razu uciekam. Wolę raczej "Jak wygląda dzień z życia rekonstruktora i co zrobić by twój smartfon nie padł na Woodstocku".
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Ostatnio zmieniony przez Firaga 2015-10-16, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Ja stawiam na praktyczne blogi, jak na przykład te o bezpieczeństwu w sieci, związane z nowymi technologiami oraz o systemach uniksopodobnych (głównie z rodziny GNU/Linux). To są rzeczy które w dobie wszechobecnego dostępu do Internetu każdy powinien wiedzieć przynajmniej w podstawowym wymiarze.
Blogi o sobie, blogi o życiu oraz blogi publicystyczne. Nie przepadam za modowymi (sorry, ale dla mnie większość robiona jest na siłę i na łatwiznę). Kulinarnych też jest masa i ciężko znaleźć naprawdę dobry. Mimo wszystko podziwiam wszystkich blogerów, bo... chce im się pisać. A o to naprawdę nie łatwo
______________________________________________________ http://sebastianczaplinski.pl
Dziennikarski punkt widzenia....
Uwielbiam czytać blogi podróżnicze i takie, które motywują do jakichś zmian w życiu Poza tym lubię tematykę lifestylową. Z resztą dużo zależy od osoby piszącej i tego w jaki sposób pisze. Czasami potrafię się zainteresować tematem, który wcześniej mnie nie interesował.
A ja lubię typowy lifestyle.
Często przeglądam blogi modowe, wczytuje się w te refleksyjne i szukam ciekawostek na blogach z DIY.
szerokim łukiem omijam natomiast wszelkie blogi z opowiadaniami...
Ja lubię każdy blog, który jest ciekawy, interesujący i dobrze prowadzony. Za to mało interesują mnie blogi, które lubi większość dziewczyn: o kosmetykach, modzie i takich tam różnych.
Lubię blogi o życiu oraz blogi prowadzone przez ludzi mediów (no ale ten drugi rodzaj, ze względu własnego zawodu) Inna kwestia jest taka, że dobrych blogów prowadzonych przez ludzi radia, prasy, telewizji jest bardzo mało, dlatego często zaglądam na videobloga Mariusza Maxa Kolonki Mogę oglądać, oglądać, oglądać... Fachowiec
______________________________________________________ http://sebastianczaplinski.pl
Dziennikarski punkt widzenia....
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).