Wysłany:
2015-11-22, 14:46Post na Bloggerze się nie zapisał. Czy można go odzyskać?
Taka sytuacja:
Piszę sobie właśnie posta na bloggerze.. naprodukowałam sporo materiału.. w międzyczasie zapisuję wersję roboczą (kilkukrotnie) jak zwykle manualnie przyciskiem po prawej "Zapisz".
Po krótkim czasie bateria w laptopie siada i ponieważ nie zdążyłam podpiąć go do źródła prądu automatycznie się wyłącza.
Wchodzę sobie na bloggera ponownie a tam stara wersja z wczoraj.
O co chodzi?
Ktoś uchroni mojego kompa i moje zdrowie psychiczne przed szwankiem?
______________________________________________________ Zapraszam na mojego bloga podróżniczego
http://bashamyway.blogspot.de
Nie spotkałem się z taką sytuacją. Jeżeli masz połączenie z internetem, to Blogger sam co chwilę nadpisuje dotychczasową wersję szkicu (co ma również minusy, ale o tym za chwilę). Byłaś w zasięgu internetu? Być może nie udało się skutecznie zapisać zmian i pracowałaś offline a restart przeglądarki wyczyścił zawartość edytora?
Na Bloggerze nie ma obecnie kosza ani poprzednich wersji danego posta (coś jak "post revisions" na wordpressie). Ta pierwsza opcja była już sugerowana przez użytkowników i daliśmy znać ekipie. Pozostaje czekać na wprowadzenie.
W momencie kiedy pracujesz na szkicu i wyczyścisz pole a system to nadpisze, to pozostaje tylko ratowanie się kombinacją klawiszy cofającą ostatnią czynność (ctrl+z). Po zamknięciu okna edytora niestety nie będzie to już możliwe do odzyskania.
Podobnie z postem, który został opublikowany, ale roboty wyszukiwarek nie zdołały go jeszcze zindeksować. Wtedy nie mamy identyfikatora i nie ma jak odnaleźć tego w systemie. Kosz byłby tutaj ratunkiem dla wielu blogerów.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
To prawda! Blogger automatycznie zapisuje, ale ja wyjątkowo przewrażliwiona, zawsze dodatkowo klikam na "zapisz", zwłaszcza gdy pracuję nie podpięta do źródła prądu. Tak też było i tym razem z tą różnicą, że widząc, że bateria słabnie nie zdążyłam się podpiąć do gniazdka
Cały czas byłam w zasięgu internetu i jak już wspomniałam maniakalnie zapisywałam treść posta. Po restarcie kompa i otwarciu przeglądarki na nowo, wersja z wczoraj a cofaniem (ctr+Z) wracam do pustej kartki.
Jak żyć??!!
Idę po czekoladę....
______________________________________________________ Zapraszam na mojego bloga podróżniczego
http://bashamyway.blogspot.de
wersja z wczoraj a cofaniem (ctr+Z) wracam do pustej kartki.
cofanie działa tylko tuż po wykonanej czynności.
Zastanawia mnie to, że po restarcie i wejściu do szkicu widzisz jego wczorajszą wersję. To sugeruje, że żadne kliknięcie zapisu nie było dzisiaj skuteczne.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).