Natomiast zgadzam się, że rzadko czytam wpisy jak leci po archiwum. Faktycznie częściej korzystam z kategorii, a najczęściej z wyszukiwarki, bo zwykle wiem orientacyjnie, co mnie na blogu interesuje.
A ja w blogach które mnie zainteresują czytam wszystko jak leci do tyłu Z kategorii korzystam, jak się po jakąś konkretną informację wracam.
z tego co zauważyłem to im mniej bajerów tym lepiej. Czysty, przejrzysty tekst + ewentualnie jakieś buttony do polubienia/odwiedzenia jakiegoś sociala. Poza tym bajery które ewentualnie mogą przydać się na blogu wynikają, z tego np. co chcemy zrobić w danym wpisie np. stworzyć ankietę, animację itd.
Imię: Daniel Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 17 Sie 2015 Posty: 36 Miasto: Gliwice
Wysłany:
2015-09-04, 23:07
Również jestem za minimalizacją! Nie wiem czy czytaliście np. achondroplazjak. Z social jest tam tylko fejsbuk i to sprytnie schowany. Świetne teksty/historie i dla mnie to po prostu bajka!
tak jak większość osób jestem za minimalizmem - im mniej, tym lepiej. zdjęcie z krótką informacją o sobie i ewentualnie odnośnikiem do obszerniejszego opisu, ikonki do social mediów (broń Boże boxy), etykiety, archiwum i to wszystko.
u siebie co prawda mam też listę obserwujących oraz liczbę odwiedzin, ale na samym dole, żeby nie rzucały się w oczy i nie rozpraszały niepotrzebnie.
Ja uwielbiam wszelkie gadżety, ale faktycznie większośc jest mało przydatna
wiadomo - fb i ewentualnie inne social media warto umieścić, ale poza tym jakieś menu czy archiwum wystarczy. Jak dla mnie, np. licznik odwiedzin czy zegar są zbędne
Jak dla mnie im mniej tym lepiej - archiwum i "O mnie" powinno wystarczyć, chyba, że chcemy wizualnie zachęcać czytelników do obserwowania nas w sieciach społecznościowych - ja u siebie mam jeszcze widget z FB, Instagrama i ogólny kontakt. Ale blogi iskrzące się od różnej maści widgetów są irytujące i kują w oczy
Wygląda ładnie, estetycznie i nie zajmuje dużo miejsca! Jeśli chodzi o inne gadżety to mam: "Subskrybuj", "Wyświetlenia", "Etykiety", "LubimyCzytać" i banerek jednego wyzwania.
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Pearl Blogger.Klub
Wysłany:
2016-02-02, 14:03
Im mniej tym lepiej. Jak dla mnie do obowiązkowych należą : etykiety, archiwum i ewentualnie kontakt do autora.
Dziwię się, że nikt nie napisał - wszystko zależy od naszych celów.
Dla przykladu, bardzo lubię gadżety typu Popularne posty, Podobne Posty. I teraz na jednym z moich blogów najczęściej czytane posty to posty, które nie chciałbym żeby były czytane, a one ciągle i ciągle królują na moim blogu. Co zatem robię? Usuwam go i zamiast niego dodaję listę linków lub obrazków prowadzących do postów, które chcę by byly czytane. Należy obserwować co dzieje się na blogu i reagować.
Np u mnie gadzet Polub te stronę fb. Gdy byl na samym dole bardzo rzadko ktos polubił stronę. 2_-5 osób tygodniowo. Gdy poszedł na pasek boczny jest to 10-15
bulebulerka [Usunięty]
Wysłany:
2016-02-18, 14:20
Im mniej tym lepiej - odnośniki do Social Media, archiwum i ewentualnie popularne posty wystarczą jak najbardziej.
Wysłany:
2016-03-14, 12:09
A mnie nie przeszkadza duża ilość gadżetów na blogu, byleby były z sensem i pasowały do tematyki bloga. Np. często ostatnio spotykam na blogach mapę na pasku bocznym i aplikację "current location". Bardzo fajnie to wygląda, ale nie rozumiem po co ona na stronach osób, które nie podróżują
Blue Cashmere, duża ilość gadżetów - szczególnie takich, które wysyłają zapytania do serwerów zewnętrznych - może znacząco spowolnić ładowanie strony a to wpływa na zachowania użytkowników.
(Wiele z tych dodatków śledzi użytkowników, na szczęście przeglądarki dostarczają różne narzędzia pozwalające na blokowanie tego. Ja mam ukryte oficjalne gadżety facebooka, ale jak widzę ikonki społecznościowe, to klikam z ciekawości).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).