marcin_soltysiak
Blogger.Klub
Dołączył/a: 09 Kwi 2015 Posty: 3
|
Wysłany:
2015-07-20, 21:59 [blogspot] większe zdjęcia w postach udostępnianych na fb
|
|
|
Na wstępie pragnę uprzedzić, że nie jestem informatykiem i moja wiedza w tej dziedzinie nie jest najlepsza. Jednakże prowadzę z żoną bloga: radomskie-historie.blogspot.com
O ile do tej pory jakoś sobie radziłem, o tyle teraz mam pewien problem, z którym sam nie mogę sobie poradzić. Dlatego bardzo proszę Was o pomoc.
Mój problem jest być może banalny, ale nie mogę go przeskoczyć. Chodzi o udostępnianie na facebooku linków do moich postów z bloga. Np. na swoim blogu mam taki post - załącznik nr 1. Jeśli chcę udostępnić link do niego na facebooku, to wczytuje mi go tak - załącznik nr 2, a więc małe zdjęcie + tytuł. A ja chciałbym, żeby wczytywał mi go tak - załącznik nr 3 (link do artykułu z innej strony), a więc duże zdjęcie + tytuł + fragment tekstu.
Wydaje mi się, że da się to zrobić za pomocą jakiś znaczników umieszczonych w treści posta, za pomocą których facebook wczyta w czasie udostępniania treści we właściwy sposób. Ale jak to zrobić nie mam pojęcia. Bardzo proszę więc Was o pomoc w tej kwestii i podpowiedź, co i jak mogę zrobić, żeby uzyskać zamierzony efekt. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
|
|