przed dodaniem wpisu zmienię pogrubioną poniżej wartość z 640 na 1200 i będzie ok?
nie, wyżej napisałem o parametrze w URL obrazka. Interesuje Cię /s640/ - i zamiana np. na /s1600/ - powinna wystarczyć edycja tylko pierwszego zdjęcia i odświeżenie danych w debuggerze.
Wysłany:
2016-02-08, 22:50Facebook - za duże udostępniane zdjęcie.
Mam podobny problem. Różni się tym, że jak udostępniam jakiś post ze swojego bloga to nie pobiera mi zdjęcia z miniaturki. Pobiera mi za to logo nagłówka i to w za dużej rozdzielczości więc są ucięte wyrazy. Przeczytałem cały ten i parę innych postów i nadal nie wiem co zrobić.
przemekpuma, chyba niedokładnie przeczytałeś ten wątek, bo nawet nad twoim postem wyjaśniałem, że źródła zdjęć umieszczanych w postach na blogu muszą być większe niż innych obrazów (dotyczy to przynajmniej pierwszego zdjęcia z każdego wpisu). Na poprzedniej stronie masz nawet pokazany kod z wpisu i opisane jaki parametr URL zamienić na większy - u ciebie jest to /s320/ więc maciupkie. Do tego masz podwójnie wstawione znaczniki meta wpisu.
Po poprawkach ponownie debugujesz URLe pobierając nowe dane za pomocą przycisku "Fetch new scrape information".
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Marta
Wysłany:
2016-02-18, 19:05
Przeczytałam, zwiększyłam w ostatnim poście s640 na s1600. Zmniejszyłam pozostałe grafiki na blogu, aby się nie zaciągały na fb. Wrzuciłam do debugga, potem do testowania na fb i tym razem puste pole zdjęcia się wyświetla.
Czy coś znowu namieszałam>? Czy może odczekać jeden dzień po debugu?
Nie jestem specem od facebooka. Zbadałem ramkę na stronie debugera i z jakiegoś powodu on sobie pobiera u Ciebie obrazek z Linkwithin jako tło. Szczególnie dziwne jest to, że tym obrazkiem jest pixel.png 1x1px - może usuń ten fragment z kodu gadżetu? Dla mnie to w sumie kolejny powód by zrezygnować z tego kiepskiego dodatku, bo ciągle są z nim jakieś problemy (wiele wątków na forum).
Strzelam, że to nadal może być kwestia proporcji danego zdjęcia (szerokość do długości), ale sprawdź najpierw czy coś ruszy po pozbyciu się pikselka. Jak wrzuciłem linka do publikacji na fb, to mogłem wybierać w wielu grafikach, więc tak całkiem źle nie jest.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Imię: Marta
Wysłany:
2016-02-19, 07:03
No właśnie, jak wrzucam jako nowy post na fb, to mogę sobie wybierać, które zdjęcie chcę wybrać. Problem pojawia się przy wrzucaniu linka w komentarzu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).