Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-10-03, 12:08
O, przypomnieliście mi o dodaniu "reguł gry" do menu. Ja uznaję linki do blogów tylko w jednym przypadku: kierują nie do strony głównej, a konkretnego wpisu, który jest jakimś uzupełnieniem/rozwinięciem treści komentarza.
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Disqus pod tym względem jest dobry, gdyż istnieje możliwość edytowania komentarzy i skasowania linku spamowego. A tak na bloggerze czy weebly , to jak jest sam link, to przeważnie kasuję, a jak coś tam jest poza linkiem, to zostawiam.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeszcze nie dostałam komentarza, w którym ktoś dodatkowo wkleiłby link do swojej strony. Kiedyś to była raczej normalna opcja, dziś wszystkie takie wpisy traktuje się jak SPAM. Mi osobiście to nie przeszkadza, o ile reszta treści ma sens + przy dłuższej wymianie poglądów ktoś nie wkleja linku w każdą wypowiedź. Nie uznaję natomiast edytowania cudzych komentarzy i zostawiania tylko tego, co się podoba, bo to hipokryzja i oszustwo względem pozostałych Czytelników. Masz usunąć to usuń wszystko.
bulebulerka [Usunięty]
Wysłany:
2016-02-18, 13:45
Jeśli ktoś zostawia merytoryczny komentarz i w ogóle ma coś do powiedzenia odnośnie poruszanego tematu to mogę na to przymknąć oko, ale jeśli ktoś pisze coś w stylu "fajnie" i potem wielki link do bloga to takiego spamu nie toleruję.
Nie wiedziałam, że ten wątek tak się rozwinie. Fajnie . Przemyślałam całą sprawę i od czterech miesięcy kasuję wszystkie spamerskie komentarze. I powiem Wam, że cieszę się, że podjęłam taką decyzję. Spamu jest mniej, zaczęłam też mniej go dostawać, dodatkowo liczba normalnych komentarzy w końcu się zwiększyła. Nie jest to może ogromna zmiana, ale jest zauważalna
Nie uznaję natomiast edytowania cudzych komentarzy i zostawiania tylko tego, co się podoba, bo to hipokryzja i oszustwo względem pozostałych Czytelników. Masz usunąć to usuń wszystko.
Hipokryzja, oszustwo - bardzo mocne słowa, a nawet się nie znamy. Ale ok, to jak przypadkowo trafię na twój komentarz gdzieś u siebie, to usunę wszystko, żeby nie wyjść na oszustkę. Jeżeli uważasz taką pierdołę jak kasowanie samych linków za oszustwo i hipokryzję, to chyba nigdy w życiu nie trafiłaś na prawdziwych oszustów, wyzyskiwaczy i krętaczy.
goodforyoudp Blogger.Klub
Wysłany:
2016-06-01, 10:47
A ja się zgadzam z Intro1 i nie widzę nic złego w kasowaniu TYLKO linku do bloga, jeśli jest fajnie napisany komentarz. Czasami żal mi usunąć komentarz, który jest wartościowy, a na końcu ma formułkę ,, zobacz nowy post na moim blogu +link'' i inne tego typu. Jeśli miałabym możliwość edycji komentarzy to też kasowałabym takie linki do czyjegoś bloga, a zostawiała sam komentarz.
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).