a co powiecie na microsoftowy wbudowany w 10 antywirus?
Używam (praktycznie od czasu Windows 7) i nie narzekam. Przy odrobinie oleju w głowie wystarczy w zupełności, obciąża system w akceptowalnym stopniu i nie przyciąga uwagi, kiedy nie trzeba. Raz na jakiś czas robię skany zewnętrznymi narzędziami i nie miałem dotąd żadnych niewykrytych problemów.
Sam korzystałem z wbudowanego w Win 10, ale jak już się pracuje na komputerze w pełnym wymiarze czasu, to powoli nie opłaca się z niego korzystać. Za duże ryzyko według mnie.
Sam korzystałem z wbudowanego w Win 10, ale jak już się pracuje na komputerze w pełnym wymiarze czasu, to powoli nie opłaca się z niego korzystać. Za duże ryzyko według mnie.
Nie rozumiem związku między jednym a drugim, a sam pracuję, jak to określiłeś, "na komputerze w pełnym wymiarze czasu".
Wszystko zależy jaką pracę wykonujesz. Jeśli jesteś pozycjonerem i przeglądasz setki stron dziennie, to Eset, czy Norton jest Ci potrzebny, ewentualnie instalujesz linuxa jako drugi system i nie masz żadnego problemu w przeglądaniu.
Jeśli tworzysz strony, piszesz blogi, to wątpię, aby się przydał Ja zakładałem w tym poście, że ktoś "przegląda" dużą ilość niszowych stron, budowanych pod roboty Google. Choć już i tak jest lepiej, niż kilka lat temu, gdzie wystarczyło wejść na co 20 stronę i był na niej wirus.
Z mojego punktu widzenia też uważam ze to bardzo wygodne rozwiązanie. Niestety najlepsze wirusy to takie o których nie wiem. Jestem ciekaw, czy ktoś mierzył skuteczność tego rozwiązania vs. płatne oprogramowanie.
Też używałem Avasta. Przestałem, bo zachowywał się coś podejrzanie cicho. A może po prostu zapominałem potwierdzać wszystkie te moje wygrane miliony. Tak czy siak, teraz działam tylko na tym, co przyniósł przy instalacji Windows 10, i specjalne czary na komputerze mi się nie odczyniają.
martagrabo [Usunięty]
Wysłany:
2017-08-02, 09:12
Ja nie uzywam zadnego antywirusa. Wystarczy omijac jakies dziwne strony i nie pobierac wszystkiego jak popadnie
martagrabo, omijanie dziwnych stron jest jakąś formą zabezpieczeń, ale nie ochroni Cię przed wszystkimi zagrożeniami. Są różnego rodzaju luki w systemach, tych na komputerach oraz używanych przez wydawców stron (np. wordpress ciągle wydaje poprawki bezpieczeństwa a ogrom stron internetowych działa na tym CMS).
Czasami głupie ciasteczko szpiegujące może być poważniejszym zagrożeniem, bo jakaś firma będzie śledziła wszystkie Twoje ruchy w sieci a potem wyświetli stosowne reklamy albo wykorzysta dane w innych celach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).