avg przepuścił nam morto. Po czym zaczął cyrk z usuwaniem, to nagle przestały działać niektóre programy, foldery plików okazały się puste, w końcu stanął cały system i ani przywracanie systemu, ani recovery, ani nic
Ja również jestem wierny kasperskiemu. Używam go od 5 lat i nie miałem żadnych przykrych doświadczeń, a komp cały czas jest wpięty w sieć. Myślę, że warto czasem dać "kilka złotych" aby mieć bezpiecznego, pewnego kompa ... tym bardziej, ze użytkuję go do pracy z grafiką i plików projektowych mam masę ... W zeszłym miesiącu właśnie kupiłem na nowego kompa, Kaspersky Internet Security 2012 - i na 2 stanowiska kosztował mnie tylko kilka złotych ponad 100...
Z płatnych antywirusów wg. kilku letnich badań Kaspersky jest zawsze w TOP 3. oferuje do wyboru 3 świetne rozwiązania Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security i Kaspersky PURE 2.0 który łączy w sobie funkcje KAV i KIS. Kolejnym czołowym antywirusem jest BitDefender: Internet Security 2012.
Z darmowych oprogramowań antywirusowych to:
BullGuard: Internet Security 12.0, Panda Security: Cloud Antivirus FREE 1.5.2 oraz Avast: Free AntiVirus 7.0.
Co jakiś czas wypuszczane są świeże statystyki wydajności antywirusów, które można sobie przeczytać na http://www.av-test.org/en/home/. Jest to jeden z najbardziej zaufanych portali dotyczących Antywirusów.
według mnie najlepszy płatny to zdecydowanie Kaspersky
jeśli chodzi o darmowe to zdecydowanie wygrywa Comodo Internet Security, prawda jest jednak taka, że trzeba go jednak samemu skonfigurować, co może stanowić problem dla niektórych użytkowników
Mnie płatne nie interesują. Z darmowych miałem do czynienia z Avastem (ale to na komputerze rodziców) i tak jakoś mam wrażenie, że zamula system. U siebie mam Avirę ale ten z kolei wyświetla reklamy, które mnie denerwują - antywirus powinien sobie działać w tle i być niewidoczny (choć może to za duże wymagania jak na darmowy program ). Słyszałem że pod tym względem lepszy jest Panda Cloud ale nie do końca rozumiem zasadę jego działania gdzieś czytałem, że do poprawnego jego działania wymagane jest połączenie z internetem i tu pojawia się problem gdyż obecnie korzystam z internetu mobilnego i niestety muszę się liczyć z limitem. Czy ten antywirus pobiera więcej danych z internetu niż inne?
Ja aktualnie mam Microsoft Security Essentials i sobie chwalę. Musiałam zrezygnować z Avasta bo darmowa licencja nie obejmuje użytkowników komercyjnych, a laptop był na firmę
Imię: Kacper Pomógł: 3 razy Dołączył/a: 25 Sty 2013 Posty: 229 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-01-26, 17:30
Darmowa licencja nie obejmuję użytkowników komercyjnych, to muszę tacie powiedzieć na pewno się ucieszy. Ja używam Avasta i jestem zadowolony. Najważniejsze to nie klikać w jakieś niewiadomo co w sieci i żadnych alarmów nie będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).