Wysłany:
2006-04-16, 12:08jak się robi laye / szablony ?
mam pytanie, jak sie robi laye w photoshopie?? bo ja umuem robic ale tylko w paincie:( html nie sprawia mi zadnych problemow.. ale te laye.. prosze o pomoc:)
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-04-16, 21:01
Watpie, zeby na tym forum znalazl sie ktokolwiek kto by poprowadzil cie od poczatku do konca za raczke. Najlepiej zaczac od rzeczy prostych w PS, zeby poznac ten program, a dopiero pozniej zabrac sie za tworzenie szablonow.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
revallsay [Usunięty]
Wysłany:
2006-04-17, 12:38
Dzięki, nie chce być wybredna, ale mam photoshopa do polsku i nie wiem jak robić, bo insturkcja jesrt na angielskiego pohoshopa...:(
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
czarzasta [Usunięty]
Wysłany:
2006-04-17, 17:37
najlepiej jest znaleźć kogoś znajomego kto ma jakieś pojęcie o photoshopie i poprosić o pomoc przynajmniej mnie tak poprowadziła dawnooo temu (jak nie wiedziałąm jeszcze co to blog a o photoshopie 7.0; cs itede nie było jeszcze mowy) moja kochana ciotunia, a ja potem poprowadizłam tak pare osób... wystarczy poznać podstawy i reszty samemu można się domyśleć
No, można poznawać photoshopa powoli , tak jak niektórzy, metodą prób i błędów . W końcu na pewno Ci coś wyjdzie , chociaż ... może to zająć trochę więcej czasu . Ja bym doradzała znalezienie paru tutoriali po polsku (albo nauczyć się je tłumaczyć, bo ja też mam ps po polsku i jakoś sobie radzę), pobawienia się w ps itp. Chociaż czarzasta też ma rację . Jeżeli znajdziesz kogoś, kto poprowadzi cię od podstaw , to albo masz dobre znajomości , albo ogromne szczęscie
Sylwia [Usunięty]
Wysłany:
2006-04-23, 13:07
Ja sie uczylam wlasnie metodą prób i błędów , i szybko opanowałam posługiwanie sie ps
Poprostu otwierasz photoshopa , jakis obrazek i testujes zwszystkie opcje potem mozna przystapic do robienia czegos wlasnego , , uczyc sie wycinac itd
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 269 Miasto: Sosnowiec
Wysłany:
2006-04-23, 17:56
Sylwia - ja też się tak uczyłem , i polecam ta metodę.
Kiara [Usunięty]
Wysłany:
2006-05-29, 20:34
photoshop słuzy przede wszystkim do grafy. Ma wielką zaletę. Czegokolwiek nie uzyjesz mozesz to wykasować w "historii". Nauka powinna polegać na próbach i błędach. Ja jakies tam pojęcie mam, ale żeby to perfekt było to tez mi sporo brakuje. Ja próbuje tego, co wy[patrze. Jak sie nie spodoba to cofam. PS tez mam po polsku. Jak bede umiała to moge pomóc[jakis kontakt znajdziesz u mnie na profilu]
czarzasta [Usunięty]
Wysłany:
2006-05-30, 17:01
próby i błędy najlepiej sie wykorzystuje przy htmlu
w ps'sie umiejętność kombinowania też sie przydaje
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-05-30, 17:22
Szkoda, ze tak malo osob docenia kombinowanie w Photoshopie Wiekszosc po prostu bierze sobie obrazek, dodaje ramke, patern i na dodatek zapisuje w png
[zapomnialam dodac - zdjecie obowiazkowo z devianta bez pozwolenia i jakiejkolwiek informacji na temat autora]
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).