Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-05-30, 19:22
Kto wie, moze nowa odslona IE bedzie obslugiwala ten format tak jak inne przegladarki. Jak na razie tak nie jest, a dodatkowo png jest znacznie ciezsze niz jpg, co przeklada sie na transfer, szybkosc ladowania etc, a jakos praktycznie jest porownywalna.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-05-30, 21:15
A ja uwazam, ze troszeczke sie zagalopowaliscie i odbiegliscie od glownego tematu. Bo to nie jest watek przegladarek, ich nakladek, zalecen w3c ani tego czy malo czy duzo sie wyczytalo w wikipedii.
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
format zapisu grafiki do szablonu także jest ważny poczęści masz racje, wypadałoby zrobić osobny dział dla szablonów gdzie będą rozmowy na poszczególne sprawy związane z szablonami, propozycje z waszej strony pisać tu: http://forum.blogowicz.in...dzialy-vt18.htm
Aagatka [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-06, 14:44
hmmm... ja umiem robisz laye na PSie, ale nie umiem tak poprostu napisac jak to sie robi rowniez mysle ze trzeba poprostu samemu sie uczyc z niego korzystac ja jeszcze zaczynalam na ang. trialu a teraz mam polski trial i na polskim nic nie umialam a na ang. tak :D:D ale mniejsza tak czy tak bede starac dawac tutki z jakimis ciekawymi efektami ja nawet jeszcze sie ucze
katoda [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-09, 17:40
Mnie osobiście bawi jak ludzie mówią "umiem HTML i PS". Ciekawi mnie tylko jeden fakt: dlaczego ludzie na studiach (np. ASP) 5 lat uczą się obsługi Photoshopa, skoro to tak trywialne, że 12-13-latka potrafi z niego korzystać? Dlaczego też na studiach informatycznych porusza się tematy (X)HTMLa?
HTML wbrew pozorom jest skomplikowany (nie mówię o prostych 4 <div> na krzyż, tylko o programowaniu w zgodności ze standardami) -> odsyłam do http://validator.w3.org i http://osiolki.net
I jeszcze takie małe pytanko: ile osób korzystających z Photoshopa ma na niego licencję?
Ja polecam do tworzenia layoutów DARMOWY program, zwany GIMPem, dostępny na www.gimp.org o możliwościach spokojnie wystarczających do tworzenia szablonów (do PS co prawda mu daleko, ale może kiedyś... ).
Ostatnio zmieniony przez katoda 2006-10-09, 19:22, w całości zmieniany 3 razy
Aagatka [Usunięty]
Wysłany:
2006-10-09, 19:07
eee GIMP nie mowie ze umiem go super i zrobie na nim wszystko- ja tez sie ucze
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).