Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-07-09, 19:45
Cytat
Objaśnienie:
Głowa jest raczej nawiązaniem do starego loga blogowicza. Całość z tymi kółeczkami, ku którym ludzik wyciąga ręce ma symbolizować mnogość funkcji i możliwości skupionych w jednym miejscu
Pomogła: 1 raz Wiek: 31 Dołączyła: 31 Maj 2008 Posty: 156 Miasto: Zamość
Wysłany:
2010-07-09, 20:04
cyklop ;D ogólnie fajny pomysł i kolorki w ostatnim moje ulubione, ale jednak moim zdaniem blogowicz potrzebuje czegoś, hm, poważniejszego, bez ludzi, bo to wygląda na serwis społecznościowy tak jak nk ;p
______________________________________________________ p o r t f o l i o
zróbmy z tego galerie prac dla wszystkich. Każdy kto ma jakiś pomysł niechaj go tu wrzuci, mogą być także rysunki odręczne
do mnie żadna z wersji nie przemawia. Logo jest za skomplikowane i nieintuicyjne, osobom postronnym ciężko będzie odczytać sens loga. Nie przypomina mi ludzika a ten łuk skojarzył mi się z "tureckim księżycem" a nie z rękoma, przesłania tych kulek nie odebrałem. Ciężko to także opisać. Jak mówisz komuś o adidasie to wystarczy wspomnieć o trzech paskach, jak o puma to, że skaczący kot, jak o nike to, że taka łyżwa. To oczywiście nie nasz poziom, ale warto mieć to na uwadze.
Taka czcionka również odpada.
Jak dla mnie logo nie powinno być za skomplikowane wizualnie i zawierać jeden główny element kluczowy. Jeżeli chodzi o kolory to maksymalnie trzy a najlepiej dwa. To co jest obecnie omijajcie szerokim łukiem. Mamy złą czcionkę i kiepską emotkę - nie ma sensu tego ciągnąć w nowych projektach. Wzorujcie się na lepszych, pooglądajcie obecne trendy i poczytajcie o zasadach tworzenia logo.
Ja widzę albo jakąś głowę o kształcie litery, albo literkę zamknięta w kształt owalny lub przypominający kwadrat. Ewentualnie boś bez ram, do tego czytelna czcionka.
Słowa kluczowe: blogowicz, blog, webloger, bloger, społeczność .. ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
odnośnie czego to? blogosfera to miejsce, w którym żyje, porusza się społeczność blogujących - blogerów ;]
i stąd ten ludzik.
jak dla mnie jest on właśnie takim "blogowiczem".
Krzyśkowi chodziło pewnie o to, że Emm napisała, że jej to wygląda na logo społecznościówki bardziej, stąd to stwierdzenie, że blogosfera jest jej formą (o czym wie, bo pisał na ten temat prezentację maturalną)...
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).