a mam jeszcze takie pytanie , sorry ze tak wypytuje ale zielony jestem w tym temacie , dalo by rade zrobic tak zeby byla kategoria np portrer i w niej pod spodem od myslinow np Ola , jadzia ,Ania itd zeby jak ktos kliknie kategorie zeby mogl wybrac osobe jaka chce ogladac a nie ze musi przejechac wszystkie zdjecia w kategori zeby np znalezc ta osobe bo byla ona na samym dole ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
a czy mogłbym prosic instruktarz jak to zrobic ?(najlepiej taki szczegołwy) bede bardzo wdzieczny probowałem cos sam ale procz kasy nic wiecej nie zrobilem....
zamiast http://tutaj_adres_podstrony.pl podajesz link do danej kategorii lub wpisu a zamiast tutaj_tytuł_hiperłącza nazwę jaka ma się pojawiać.
Skąd wziąć linki do kategorii? na szablonie masz już dodaną zmienną {kategorie} - wystarczy wejść na bloga i skopiować fragment kodu (ze źródła dokumentu) i potem na nim pracować dopisując kolejne linki zmienną na samym końcu najlepiej wykasować.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
ohh dzieki bardzo udalo sie , i dzieki wielkie za super wytłumaczenie ,:):)
super mi teraz wyswietla wszystko na głownej stronie a np jest mozliwosc podpisania tak ze jak wejdziemy w jakas kategorie to beda sie wyswietlac wspisu z tej kategori na gorze ? czy tylko da sie tak podspisac jak teraz ze wszsytko jest wyswietlane obojetnie w jakiej kategori ?
to ja mam pytanie jaki fragment tego kodu musze skopiowac aby miec kategorie ? moge proscic o przykład ?
[ Dodano: 14-12-2010, 18:33 ]
bo wlasnie mam problem w tym ze nie wiem skad wziasc ta zmienna , chociaz jakis przyklad zebym mogl sie wzorowac , widze ze ja megaaa ciemny jestem
[ Dodano: 14-12-2010, 18:35 ]
bo jak zrobie tak jak napisales to wszystkie odnosniki wyswietlaja mi sie na głowej stronie jak wpisze pod tym {blog} too>><a href="http://tutaj_adres_podstrony.pl">tutaj_tytuł_hiperłącza</a>
a chcialem to umiejscowic w opdowiednich kategoriach a nie na stronie glownej....
[ Dodano: 14-12-2010, 18:41 ]
np zeby na stronie glowej nie bylo nic i dopiero jak klikniemy w menu potem w kategorie to dopiero w tedy na stronie nad zdjeciami (wszystkimi wpisami )pokaza sie odnosniki to tych wpisow co sa w całej kategori
czy da sie tak zrobic czy zadluzo wymagam i co zle robie ?
to co ci działało wtedy? i skąd miałeś linki do kategorii skoro sie nie wyświetlają? w tym szablonu w rozsuwanym menu masz standardowo dodaną zmienną {kategorie}, ale jak już wspominałem ona wyświetla tylko te dodane w panelu w kolejności jaką ustawisz i bez dzielenia na podkategorie (bo każda z nich jest główna).
Na stronie kategorii nie dodasz nic, ona pobiera sobie szablon strony głównej, nie masz możliwości edytowania podstrony kategorii (a szkoda) - przynajmniej nie na chwilę obecną.
ja linki do wpisow pobralem sobie z normalnie z linku www i wkleiłem go w to miejce co kazałes i wyswietlaja sie te wpisy jakie tam wpisałem ale na głownej stronie , a mi chodzilo ze po kliknieciu w menu tam w kategorie pokaza sie wpisu w niej i do gory na wpisami np linki do poszczegolych wpisow
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).