Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Zamknięty przez: Htsz
2013-02-16, 02:37
Autor Wiadomość
dominico 
WordPress.Klub

Imię: Dominik
Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 12
Miasto: Świętochłowice

Wysłany:    [szablon photobloger] jak przesunąć link "Następny wpis

Witam mam następujący problem. Pobrałem następujący szablon bloga -> http://img.blogowicz.info...hotobloger.html , co prawda użytkuję go korzystając w większej ilości zdjęć niż jedno (wygląda to całkiem nieźle) ale.. "starszy wpis" i "nowszy wpis" są umieszczone mniej więcej na środku. Jak zrobić by te odsyłacze były na dole blogu?

Korzystając z tego że ktoś to czyta to od razu spytam jak zmienić w ów szablonie logo zamiast napisu żeby było logo. (zamiast napisu... wklejam img src="" ale niestety logo i ramka ma inny rozmiar poza tym na każdej przeglądarce to wygląda inaczej...np na moim monitorze jest ok a na innym inaczej) jak to dopasować ?
 
  podziel się tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Bartek 
WordPress.Klub
Powrotny

Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Pomógł: 3 razy
Wiek: 28
Dołączył: 18 Mar 2006
Posty: 734
Miasto: Freiburg im Breisgau

Wysłany: 2010-11-05, 13:25   

o fuj, masz Arka w szablonie??

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 05-11-2010, 18:33 ]
sugestia na przyszłość - w pomocach z blogami i szablonami umieszczaj posty tylko na temat. Nikt nie lubi przedzierać się przez offtopy jak szuka rozwiązania problemu ;)

______________
pseplasam
______________________________________________________
Wiesnaaa! ... :D
Zarejestruj się na Forum
:hyhy:
Ostatnio zmieniony przez Bartek 2010-11-08, 16:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
  podziel się tym postem na:
dominico 
WordPress.Klub

Imię: Dominik
Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 12
Miasto: Świętochłowice

Wysłany: 2010-11-05, 14:30   

a to coś gorszącego?? :) :)
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8940
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-11-05, 18:38   

tak wygląda część, która nas interesuje (strona główna):

Kod

<table id="blog">
<tr>
<td style="width: 50px">
{poprzednia_strona}
</td>
<td id="tresc">
{blog}
</td>
<td style="width: 50px">
{nastepna_strona}
</td>
</tr>
</table>
W 2 miejscach masz taki kod:

Kod

<td style="width: 50px">
Trzeba mu nadać pozycjonowanie tekstu w pionie, w tym celu dopisujemy w obu miejscach vertical-align i mamy taki kod:

Kod

<td style="width: 50px; vertical-align: bottom;">


p.s. w ustawieniach: http://img.blogowicz.info.../ustawienia.txt masz też kod na to, aby linki do przewijania stron były obrazkami tak jak na moim przykładzie do pobrania.

------
logo.

Kod

<div class="top">
<h1 class="top">PHOTOBLOG</h1><hr style="width: 245px; text-align: left"><h6>tutaj wpisz dowolny tekst lub skasuj</h6>
</div>
kasujesz całą linijkę w środku diva z nagłówkami h1 i h6 i zamiast tego wstawiasz obrazek, jeżeli coś się źle pojawia to trzeba to zobaczyć na żywo, także wykonaj to działanie i uzupełnij swój adres bloga w profilu na forum ;)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
dominico 
WordPress.Klub

Imię: Dominik
Dołączył: 20 Wrz 2010
Posty: 12
Miasto: Świętochłowice

Wysłany: 2010-11-05, 21:05   

Wielkie dzięki za pomoc !! Fajnie że odpowiedziałeś tak przejrzyście :) Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8940
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-11-05, 22:26   

nie każdy jest szpecem od html+css także rozwiązania muszą być w miarę klarowne ;) posprzątaj sobie tez na dole strony, wiele z tych elementów masz już w rozwijanym menu.

z tym krzywym logiem to może być wina marginesów, dla div.top zmień w arkuszu CSS:

Kod

margin:5px 0 0 30px;
na

Kod

margin: 5px;
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
dembiec 
Ownlog.Klub

Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 12

Wysłany: 2010-12-07, 19:39   

ja mam takie pytanie , czy da sie zrobić zeby zdjecia przesuwały sie w bok po tych strzałkach co sa na blogu do pobrania zaznaczone ?
prosze o pomoc
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8940
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-12-07, 20:33   

przy ustawionym pokazywaniu jednego zdjęcia na stronę nie jest to możliwe. Trzeba by ustawić np. 10 i wtedy każdy wpis w osobny boks a te boksy z float: left;
Do tego dochodzi ograniczony szerokością div albo jakiś javascript, który by te zdjęcia przesuwał po najechaniu myszą.

Mam pomysł na szablon w tym rodzaju - jeżeli nie uda mi się w tym miesiącu to powinien trafić na stronę w styczniu ;)
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
dembiec 
Ownlog.Klub

Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 12

Wysłany: 2010-12-08, 08:38   

a czy naprzykład jakos mozna dodac podkategorie ? zeby byla kategoria a wpisy w ta kategorie były wyświetlane ?
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8940
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-12-08, 16:57   

kategorie dodajesz w panelu administratorskim bloga, potem przy dodawaniu wpisów określasz, do której mają przynależeć.
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
dembiec 
Ownlog.Klub

Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 12

Wysłany: 2010-12-08, 21:52   

tak tak to wiem , tylko chodzi mi o to ze po dodaniu wpisu do kategorii na stronie jest wyswietlana kategoria i w nawiasie ilosc wpisów a mi np chodzi o cos takiego
kategoria np
Krajobraz (3)
-morze
-alpy
-pola
zeby byl jeszcze taki podział w kategori
pozdrawiam
 
  podziel się tym postem na:
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team


Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy
Wiek: 34
Dołączył: 01 Sty 2006
Posty: 8940
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2010-12-09, 17:17   

niestety nie do zrobienia na chwilę obecną na fotologu, zmienna {kategorie} wczytuje je z panelu tak jak tam poustawiasz.

Mógłbyś ręcznie linkować (bez ilości wpisów), ale tak czy inaczej dany wpis można przypisać tylko do jednej kategorii - także byłoby to tylko wizualne, bo wpis dodany do "morze" nie znajdowałby się też w "krajobraz".
______________________________________________________
nie radzisz sobie? :arrow: pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
zapraszam do przewodnika po forum oraz grupy Blogger Polska! na fb

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:
 
  podziel się tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegóły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegóły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2020 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony wordpress
kod zniżkowy -10% za licencję
w koszyku wpisz: Blogowicz
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz