Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-10-05, 00:25
A musze wam powiedzieć że zupe Dyniową (bez kokosu) jadłem, w sumie to nawet taki krem to był, wypas jak nic
A i jeszcze z takich dziwnych, to jesli jest dobrze doprawiona to rybna jest dobra na prawde,
gotowana na Łososiu i Pandze, na "pikantno"
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2009-12-27, 22:00
pomidorowa
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Imię: Lia Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 21 Paź 2010 Posty: 32 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2010-10-23, 18:33
Na pierwszym miejscu niepokonana od lat pomidorowa! Potem pieczarkowa, barszcz z uszkami, rosół, krupnik... Zupy są dobre, ale na mój żołądek albo one, albo drugie. Często więc kończy się na porządnym obiedzie, a zupki zostają na zabiegany dzień.
Rosół mojej mamy jest zdecydowanie na pierwszym miejscu Bardzo lubię też szpinakową i robioną na święta zupę rybną z grzankami. Zupa warzywna/jarzynowa też jest dla mnie ok
Smakują mi jeszcze pomidorowa, ogórkowa i serowa, jednak je jem rzadko, jakoś nie ma okazji ;D
Zupa - cos, czym nie da sie najesc i srednio smakuje(ale to juz kwestia indywidualna), dlatego sporadycznie jadam. Tak samo platki z mlekiem, chocbym jadl dotad az bedzie mi niedobrze, to i tak za 5 minut bede glodny.
Ale jak juz jem, to ogorkowa(50% to mieso, a 35% warzywa), krupnik i nie wiem czy mozna do tego zaliczyc, ale flaki(?). Flaki rox, jedno z moich ulubionych dan, jedyne co lubie jesc na goraco i to doslownie - prosto z palnika, niemalze wrzatek + litr magii i kilo pieprzu, tak, zeby zwykly smiertelnik nie mogl tego tknac. o/
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
uh, ja na to nawet patrzeć nie mogę, bo mnie zaraz mdli. Coś jak przy nóżkach w galarecie, które samą swoją trzęsącą się konsystencją i podejrzanym zapachem odstraszają mnie z kuchni od razu.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
uh, ja na to nawet patrzeć nie mogę, bo mnie zaraz mdli.
Nie wyglada najgorzej, a przynajmniej nie gorzej od takich sledzi imo. Ale co dziwniejsze ja zawsze delikatnym dzieckiem bylem, dla mnie sledzie byly czyms strasznym, a przy takiej galarecie czy flakach to moglbym zawalu dostac. Do tej pory boje sie troche krewetek. fu, te nozki. ;_;
Na szczescie zmeznialem(a jak!) i nawet taka galareta nie jest mi straszna, chociaz z nietega mina przelykam i musi byc litr octu, zeby odwrocic uwage od oslizlosci tego dania.
Ale jako to topic o zupach, to pochwale sie, ze zjadlem kiedys cze(a?)rnine(rosol z krwia kaczki/kury). Ofc nie wiedzialem, ze krew jest jendym ze skladnikow, ale jak sie dowiedzialem, to zbladlem i nogi z waty mialem.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
f_felicita [Usunięty]
Wysłany:
2011-04-20, 13:18Chłodnik litewski
A ja uwielbiam chłodnik litewski. Teraz jest super pora na tę zupkę.
Wystarczy mieć tylko maślankę, buraczki, rzodkiewki, ogórka zielonego i duuużo pietruchu.
aa i jajka też fajnie dołożyć (ugotowane oczywiście).
To wszytsko oczywiście zmieszać ze sobą, a buraczki ugotować
ogólnie nie przepadam za zupami, bo uwielbiam gryźć i przeżuwać.
ale z tych lubianych zup to pieczarkowa i ziemniaczana z suszonymi grzybami i kminkiem koniecznie. no i wigilijny barszczyk z uszkami, ale to ze względu na uszka
a skoro przy zupach jesteśmy to uwielbiam w tych zupach grzanki albo groszek ptysiowy.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).