Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2011-07-11, 20:40[blogger] Miniatura jako odnośnik do postu
Tak się zastanawiam, jak mogę sprawić, by naciskając w miniaturę obrazu ze strony głównej przejść od razu do posta, z którego on pochodzi. Jest może jakiś blogowicz będący w stanie mi pomóc?
Imię: Agata Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2011-07-11, 21:27
A to aż taka dobra w te klocki nie jestem ^^ Jeżeli chcesz mieć wszędzie taki sam obrazek to może jest jakiś sposób (ale ja go nie znam), a jeśli wszędzie inny, to niestety, to jest sposób najprostszy.
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
Wysłany:
2011-07-11, 23:00Setive tumbnail link post
// UWAGA - ten wątek jest bardzo stary. Obecnie takie rozwiązania wdraża się wykorzystując odpowiednie zmienne bloggera, bez potrzeby używania javascript //
Nie robiłem nigdy własnego szablonu na bloggera, ale myślę, że wystarczy przekopiować elementy z szablonu w inne miejsca i powinno działać.
Atre, standardowe kody HTML nam się tu raczej nie przydadzą, bo system musi nam wygenerować konkretne linki a nie ciągle te same
w standardowej wersji szablonu za wygenerowanie miniaturki odpowiada kod:
chyba, że istnieje jakieś rozszerzenie kodów bloggera, bo ja widzę jedynie
Kod
<data:post.body/>
, który generuje tekst razem z miniaturą, nie ma w kodzie zmiennych od samej miniatury.
Jeżeli istnieje no to trzeba go zamienić z tym i opisać kod miniatury w/w linkiem. Jeżeli nie ma to pozostaje Ci jedynie przywrócenie skryptu i pomijanie sekcji dotyczącej formatowania tekstu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).