Można kombinować z kodem i wywalić z niego nagłówek, ale może spróbuj czy zadziała jak zrobisz tak:
1. Gadżet z rotatorem przenosisz (lub wstawiasz) nad menu z podstronami
2. Edytujesz nagłówek i wklejasz tam obrazek o szerokości normalnej (tak jak obecny z dzieckiem), ale o wysokości 1px (spróbuj też taki 1x1px) - w kolorze tła strony (biały) lub przeźroczysty .png/.gif
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Tak by się dało, tylko że są dwa minusy:
- gadżet z rotatorem ustawia się do marginesu obowiązującego w całym blogu, a nagłówek nie ma marginesu
- całe "menu" zmienia się w niesformatowaną listę z linkami, jeżeli nie jest położone bezpośrednio pod nagłówkiem.
Próbowałam też w kodzie wywalić całą część z header ale nagłówek nie znika.
Idealnie byłoby zastąpić w jakiś sposób nagłówek rotatorem.
A tak w ogóle, to dzięki za podzielenie się tym rotatorem, sam w sobie działa bardzo fajnie
[ Dodano: 27-11-2011, 19:07 ]
Ok. obeszłam ten problem z menu - nie wiem jak swoją droga, przestawiałam gadżety i samo wyszło
Ale został dalej problem z marginesami Nawet jak zmniejszę ten rotator tak, żeby pasował na szerokość, to są jeszcze marginesy na górze i na dole, które brzydko wyglądają.
Widzę, że udało się i z marginesami W jaki sposób to zrobiłaś? bo nad rotatorem jest linia (border), tak jakby coś tam pozostało lub jakby rotator był ręcznie wsadzony w kod menu.
Jeżeli są tworzone przez CSS to zawsze można sprawdzić klasę lub identyfikator danego elementu i przydzielić tam wartość 0 (teraz nie mam jak zademonstrować, bo zostało zrobione?).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wstawiłam pasek o wysokości 1px w nagłówek - tak jak pisałeś, a potem kombinowałam z marginesami w kodzie rotatora. Wpisałam margin: -30 i wszystko ułożyło się tak jak trzeba.
Przypadkiem trochę mi to wyszło
ten pokaz slajdów nie kieruje przecież w żadne miejsce :> nie da się kliknąć w zdjęcia. To przerobiony gadżet Google, służy do pobierania obrazów z Picasa i pokazywania za pomocą slideshow.
Jeżeli chcesz jakiś rotator wpisów (z miniaturkami) to musisz użyć innego rozwiązania.
Wszystko pięknie ładnie działa, dziękuję
a teraz nużące mnie pytanie: czy da się zrobić tak, żeby rotator wyświetlał zdjęcia z więcej niż jednego albumu?...
Niestety, ale raczej nie da się. Chyba, że za pomocą jakiejś strony agregującej RSS (feedburner?) wstawisz kilka linków i wygenerujesz sobie jeden, wspólny ze wszystkich albumów - niestety nie wiem czy to zadziała.
Najprościej utworzyć sobie osobny album Picasa i do niego pakować zdjęcia, które ma wyświetlać rotator
Dzięki. Jak zwykle zachciało mi się wydziwiania. No cóż, spróbujemy, a nóż zadziała
[ Dodano: 08-12-2011, 17:03 ]
Alleluja, jednak się da! Po wielu próbach i wyrwanych garściach włosów z głowy, dokonałam dzieła połączenia 3 albumów w jeden rss
Większość aplikacji jakoś nie chciała ze mną współpracować, ale wkońcu Yahoo! Pipes zadziałał i w dodatku jest całkiem prosty w obsłudze
remnaj, ponieważ nie podajesz adresu bloga z aktywnym problemem ani żadnego zrzutu ekranu to wróżąc z fusów mogę powiedzieć jedynie, że to prawdopodobnie wina marginesów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).