juzdosc Blogger.Klub
Dołączył/a: 22 Mar 2012 Posty: 0
Wysłany:
2012-03-23, 15:14
DZIAŁA JAK TA LALA! Całość pokazu jest random!
Nie tylko za każdym wczytaneim strony zaczyna od innego obrazka, ale i późniejsza kolejność jest w pełni przypadkowa. Sprawdziłem to na osobnym albumie w Picasie, na ktorym miałem 10 obrazków całych białych z czarnym numerem na środku - więc przypadkowe cyferki dały dowód czarno na białym.
Załatwiliśmy nieużytych drani z googla! Hurrraaaa! I to jak prosto - 4 linijki kodu i mamy ich z głowy! Znaczy tak naprawdę to Ty ich załatwiłeś, ja tylko przepisalem kod, ale tez się cieszę!
Jeszcze raz najszczersze dzięki. Co prawda nei mogę tego polajkować (bo nei mam konta na facebooku), ale jeśli ktokolwiek mnie spyta, to mu powiem, skąd to wszystko wiem.
A swoją drogą można by ten skrypt w całości gdzieś powiesić i zareklamować go jako Random SlideShow for Picasa Web Album, albo coś w tym guście. Widzę, ze ludzie tego wbrew pozorom szukają...
juzdosc, temat pojawił się, bo sporo osób szukało. Zainteresowanie jest, ponad 5000 odsłon, wielu użytkowników zarejestrowało się tu głównie po tę instrukcję.
Polubić nie masz jak, ale link zwrotny się przyda ;p a konto warto mieć - głównie by założyć fan page i budować interakcje - wielu fotografów np. ślubnych na tym zyskuje - no chyba, że masz masę komentarzy i bez tego a ludzie sami lgną po nowości na blogu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
juzdosc Blogger.Klub
Dołączył/a: 22 Mar 2012 Posty: 0
Wysłany:
2012-03-23, 16:03
Na fejsa mnie nie namówisz, bo jak ktoś przez całe życie był typem aspołecznym, to na starość mu nie minie. Poza tym ja jestem z tak starego pokolenia, że mam jeszcze przyjaciół i znajomych w realu!*
Ale link do forum (czy do wątku, jeśli wolisz), jak uporządkuję i odpalę na czysto swojego bloga masz jak w banku. Jeszcze mi zejdzie, bo jestem u początku, ale miesiąc, może dwa i mam nadzieję, ze ruszy.
Dam znać, jak przyjdzie co do czego, a może i zajrzę z jakimś nowym problemem. Podoba mi się, że operując prostym językiem udzielasz konkretnej pomocy, a nei szpanujesz pseudobranżowym slangiem odpowiadając półgębkiem - jak to bardzo często bywa gdzie indziej.
--------------
* mówię zartobliwie - co oczywiście rozumiesz. Choć rzeczywiście mam przyjaciół w realu.
kariboj Blogger.Klub
Dołączył/a: 21 Mar 2012 Posty: 0
Wysłany:
2012-03-24, 17:14
Witam,
Rotator hula na stronie w nagłówku, aż miło
Teraz chciałbym wstawić drugą taką galerię na podstronę bloga (np do działu galeria ślubna gdzie byłby rotator ale z control panelem, żeby kazdy mógł sobie na spokojnie oglądać)
Zrobiłem nową stronę w moim bloggu "Galeria Ślubna", potem edytowałem stronę w widoku html i wkleiłem kod skyptu rotatora - ustawilem do niego oddzielny album w picassa i nowylink RSs. Zdziwiłem się, że rotator nie wyświetlił mi się na podstronie "Galeria ślubna" tylko główny nagłówek bloga przejął ustawienia drugiego rotatora.
Chciałbym mieć na stronie 2 niezależne rotatory. Jeden główny w nagłówku bloga oraz drugi - galerię po wejściu w podstronę.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Panie Htsz. to ze jesteś Boski to już psiałem w innym poście. Jeszcze szybkie przedświąteczne pytanie pisane miedzy pieczeniem chlebka a malowaniem pisanek czy jest liliowszy zlikwidowania tego paska z opcjami wyświetlania pokazu?
na false. W ten sposób zniknie panel z opcjami (lewo, prawo play / pause). Jak zrobić slajder bez zatrzymywania po najechaniu (i obrazka pause) znajdziesz na pierwszej stronie tego tematu
Bardzo fajny pomysł . Ja co prawdą wolę ten ze zmieniającymi się zdjęciami podczas odświeżania, ale jeśli ktoś prowadzi stronę z twórczością, zwłaszcza, grafiką, czy fotografią to jest to idealne rozwiązanie. Myślę, gdzie by je zastosować ...
[ Dodano: 01-07-2012, 19:50 ]
Umieściłam pokaz slajdów u siebie na blogu górskim ... Dzięki za ciekawy skrypt .
W obu przypadkach mamy dwa takie same numery. Pierwszy to IDentyfikator użytkownika a drugi to IDentyfikator albumu. Na końcu mamy też authkey - w przypadku albumów z ograniczeniami dostępu (np. tylko dla tych co znają link). Znając te numery (A sprawdzimy je sobie w URL wchodząc do wybranego albumu) możemy skorzystać z uniwersalnego adreu:
Przywykłem mocno do Wordpressa i zawsze sam sobie radziłem grzebiąc w style'u ale w blogerze wymiękam.
Strona, którą za moment podlinkuję to dopiero taka próbka, na bazie, której staram się zapoznać bliżej z tym skryptem ale utknąłem w jednym miejscu i mimo, że metodą prób i błędów usiłowałem przesunąć obrazek ze slide'a to bez pozytywnego efektu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).