egejta
Blogger.Klub
|
Wysłany:
2012-05-16, 01:35 specyficzny język bloga...
|
|
|
mam wazne pytanie. swojego bloga prowadze w jezyku angielskim, nie dla lansu by pokazac ze umiem sie poslugiwac tym jezykiem ale dlatego ze w przyszlosci chcialabym trafiac do wiekszej ilosci odbiorcow i nie ograniczac sie tylko do polskich czytelnikow bo z doswiadczenia wiem ze moj styl ubioru ktory prezentuje na blogu nie zawsze jest akceptowany w realiach polskiej ulicy. postawilam na "slangowy" typ pisania postow... uzywam slow takich jak gonna wanna czesto skracam wyrazy np. zamiast dont pisze dnt albo why - y. komunikujac sie codziennie ze znajomymi z zagranicy przyzwyczaialm sie do takiego typu pisania i wiem ze jest on powszechnie uzywany. i tu nasuwa sie pytanie... czy to dobry pomysl na pisanie bloga w taki sposob? wielu moich znajomym podoba sie sposob w jaki pisze, mowia ze zdecydowanie obrazuje moja obsesje anglia i trafia do ludzi bo gornolotne slowa nie tyle by odstraszaly ale bylyby niezrozumiane dla wielu uzytkownikow. z drugiej strony boje sie opini ze pisze niedbale choc tak naprawde jest to zamierzona kreacja. chce by moj blog przedstawial pomysly na codzinne stroje w zwiazku z tym uwazam ze uzycie codzinnego jezyka zamiast literackich wywodow komponuje sie z calym zamyslem. poza tym nie spotkalam sie podobym style pisania na innych blogach wiec w pewnym sensie dodaje to mojej stronce unikatowosci. jakie jest wasze zdanie? czekam na szczerze opinie
|
|