Petrolheads, Powielony kod ma tylko wpływ na współczynnik odrzuceń, ilość wyświetleń i ilość stron na odwiedziny. Sama to miałam - widzę że często to się zdarza.
Ja wkleiłam drugi raz przez pomyłkę bo mam kilka blogów na koncie google a panel każdego wygląda tak samo. Chciałam wkleić kod do drugiego bloga a wkleiłam drugi do bycidealna
[ Dodano: 13-10-2012, 19:45 ]
cofnęłam się do początków tematu i zobaczyłam swoje statystyki z maja
Wtedy pierwszy raz zaglądnęłam na Analitics teraz robię to niemal codziennie po 12 a screeny zamieszczam w zakładce kontakt
Przez wakacje znacznie wzrosły:
Ale zaczynam je postrzegać inaczej zwłaszcza po książce Kominka który twierdzi że ruch z google jest mało warty. Z jednej strony się z nim zgadzam bo najważniejsi są ci stali czytelnicy bloga którzy cię słuchają. Jednak mój blog ma jakąś tam tematykę i dobre jest to ze ktoś mnie znajduje pod frazą "blog o odchudzaniu" (byłam pierwsza w google teraz ktoś wykupił reklamę i spadłam na 2 pozycje ) wtedy możliwe że ta osoba zostanie stałym czytelnikiem.
Najbardziej denerwuje mnie to że bloggerzy publikują coś takiego jak "zapytajki" czyli śmieszne hasła dzięki którym ludzie znajdują ich blogi w google. Dla mnie to nie jest śmieszne może to świadczyć jedynie o tym że dany blog nie ma w sobie nic wartościowego, żadna fraza nie jest dobrze pozycjonowana dlatego internauci znajdują te blogi przypadkiem i pewnie nie spędzają na nich więcej niż parę sekund. Wg mnie nie ma się czym chwalić. Przeglądałam kiedyś swoje wyniki wyszukiwań w analiticsie i nic takiego tam nie znalazłam
Imię: Paulina Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Sie 2012 Posty: 32 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2012-10-15, 10:22
P4uli, niby dlaczego Cię to denerwuje ?
Dla mnie to akurat śmieszne jest, że ktoś wpisując w google "gołe cyce"... odnajduje gdzieś tam móg blog - nawet przypadkiem, bo w żaden sposób nie jest to powiązane z tematyką mojego bloga.
Piszesz na blogu o ćwiczeniach na nogi, płaskim brzuchu, siłowni Cellulicie i zakwasach a w wynikach wyszukiwania zamiast tych fraz masz "gołe cyce" to znaczy że blog nie jest wysoko w wyszukiwarkach pod tymi słowami kluczowymi tylko internauci znajdują go przez przypadek szukając gołych cycków. Ktoś wchodzi do ciebie widzi że nie może liczyć na zdjęcia gołego biustu i wychodzi nie wracając.
Jeżeli raz na jakiś czas coś takiego się trafi to ok ale np gdybym ja miała tylko bezsensowne frazy w wynikach nie byłabym zadowolona.
Może za dużo powiedziana że mnie to denerwuje, na pewno sama bym się tym nie chwaliła. To zależy oczywiście jakie kto ma poczucie humoru i jakie podejście do bloga. Ostatnio jechałam w tramwaju obok mnie siedziała dziewczyna która cały czas się śmiała czytając małą książeczkę pt "humor żydowski"
W dzisiejszych czasach trudno mieć znanego bloga. Trzeba mieć na nim coś, co jest niespotykane a zarazem zabójczo ciekawe. Dużo Interneto-maniaków nie wchodzi na blogi, bo nie lubią czytać. Cóż skoro prowadzisz bloga to musisz być w tym naprawdę dobry.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Piszesz na blogu o ćwiczeniach na nogi, płaskim brzuchu, siłowni Cellulicie i zakwasach a w wynikach wyszukiwania zamiast tych fraz masz gołe cyce to znaczy że blog nie jest wysoko w wyszukiwarkach pod tymi słowami kluczowymi tylko internauci znajdują go przez przypadek szukając gołych cycków.
To, że ktoś zamieszcza śmieszne frazy nie oznacza dużej ilości wejść, może to być kilka w miesiącu. Poza tym jedno nie wyklucza drugiego. Wejść tematycznych może być 85% a 15% to wizyty nietrafione i z głupich fraz.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Z kiedy jest ten screen?
Co najmniej dziwne jeśli świeży, bo masz komentarz pod wpisem z 14 października, jest komentarz więc ktoś musiał być.
Ja sama wlazłam dwa razy nawet, zrobiłam z pięć odsłon - nie wiem jak toto liczy, ale czemu robi ze mnie zero?
Poza tym to wygląda jakbyś miała więcej komentarzy niż odsłon.
Zresztą... tak czy inaczej. Masz 100% żywych, pełnowartościowych, aktywnych czytelników - każdy by sobie życzył tak .
Z kiedy jest ten screen?
Co najmniej dziwne jeśli świeży, bo masz komentarz pod wpisem z 14 października, jest komentarz więc ktoś musiał być.
Ja sama wlazłam dwa razy nawet, zrobiłam z pięć odsłon - nie wiem jak toto liczy, ale czemu robi ze mnie zero?
statystyki są z innego bloga, a nie tego, którego adres macie w moim profilu
tego prowadze ze 3-4miesiace więc... (statystyki podobne, 10 osob dziennie to duuuuuzy sukces!)
nie mniej jednak statystyki są z wczoraj i są bardzo prawdziwe
Wstawiam je bo mam wrażenie (nieomylne), że wszyscy tutejsi użytkownicy blogują dla statystyk. A są przecież osoby, które piszą dla siebie i na oklaski nie liczą. Nie wszyscy chcą być 'fejm'
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
A wiecie jak można łatwo podglądać średnie dzienne statystyki konkurencji ? Da się to zrobić jeżeli owa konkurencja sprzedaje u siebie reklamy adtaily.pl. Wystarczy wtedy kliknąć na kup reklamę i pokazują się nad ceną info -> Odsłon dziennie: xxx.
Ja z tego korzystam z ciekawości
Ja za dużo o swojej stronie nie powiem, bo po co konkurencja ma wiedzieć...
od maja 2011 miałem już:
2 142 369 - odsłon
30 531 - póki co życiówka jednego dnia
Ciekawostka:
Przy odsłonach min 15 tys. dziennie i wadze strony +-1.5 MB nie ma szans, żeby na miesiąc starczyło 120GB transferu z serwera.
A wiecie jak można łatwo podglądać średnie dzienne statystyki konkurencji ? Da się to zrobić jeżeli owa konkurencja sprzedaje u siebie reklamy adtaily.pl. Wystarczy wtedy kliknąć na kup reklamę i pokazują się nad ceną info -> Odsłon dziennie: xxx.
To są przybliżone dane, bo dotyczą tylko odsłon liczonych na stronach gdzie jest ich skrypt, według odpowiednich kryteriów (chyba powyżej 8 sekund) i innym algorytmem niż GA.
u mnie Adtaily pokazuje ~25tys. UU miesięcznie a GA ~28tys. UU
licząc odsłony miesięcznie: A: ~80tys. a Google Analytics: 97tys.
Cytat
Ja za dużo o swojej stronie nie powiem, bo po co konkurencja ma wiedzieć...
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).