Wieki temu miałam konto na gronie, obecnie nie mam już konta na żadnym z nich. Udzielam się za to w innych serwisach społecznościowych, jednak bardziej tematycznych. Do kontaktu ze znajomymi wystarcza Facebook.
grono było niezłe, jak na swoje czasy, ale właściwie dopiero na nk i fb ludzie zaczęli tworzyć profile z raczej prawdziwymi danymi a nie tylko nickami, co znacznie ułatwiło odnajdywanie znajomych zwłaszcza jak się kogoś nie widziało 5 lat to na gronie ani po nicku ani po avatarze nie można było dojść kto zacz;P
na gronie podobała mi się jedynie ta opcja "najbliższy znajomy" (nie pamiętam nazwy) - pokazywało powiązania między znajomymi. Zaglądamy do jakiejś Ani i się okazuje, że znajomy znajomej naszej znajomej ją zna
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Chyba jak miałam z 15 lat grono było w moich kręgach popularne, również tam odnalazłam tam ludzi, z którymi rewelacyjnie się rozmawiało o swoich pasjach, jednak te kontakty nie przetrwały upływu czasu i później skasowałam tam moje konto, reszta znajomych również przestała używać swoich i tak grono odeszło w niepamięć. Jeśli chodzi o NK - była świetnym portalem, dopóki nie nastąpił zalew wszystkich głupot i zbędnych funkcji, również dobrze wspominam pierwsze rozmowy z nową klasą tam i umawianie się na integracje czy też odświeżenie kontaktów jeszcze z podstawówki. Obecnie wystarczy Facebook, jednakże nie pojmuję głosów typu "jestem uzależniony od fb". Litości ludzie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Moim zdaniem nk już powoli jest. Kwestia definicji, oni nowych członków nie będą mieli, tylko określoną grupę odbiorców. Fotka... na fotce zawsze będą siedzieć pewnego pokroju ludzie goniący za dyshkami, tak mi się wydaje.
Grono, kiedyś było to srodowisko typowo warszawskie, mocno się odczuwa nie będąc z wawy. Nie wiem nawet co ta się dzieje...
Myspace dalej prężnie działa, ale za granicą, czy to kiedykolwiek było popularne w Polsce? nie wydaje mi się...
Nasze portale mają ten minus, że zawsze międzynarodowe miejsce pochłonie ludzie bez reszty.
Ciekawe jest to, że wciąż powstają nowe społecznościówki i to w Polsce. Przykład to gochat.in - podobny do asku, ale zamiast wysyłasz wiadomości czatujesz... i młodzież to lubi, łyknęła do rankowania, zagadywania ludzi, etc. Obserwuje co z tego wyjdzie, potencjał na pewno jest.
To się nazywa wolny rynek i konkurencja : )
Duża rybka, zawsze zje małe rybki, dla tego normalnym jest że grona, NK itp. zwyczajnie giną... life is brutal
Jeszcze był epuls! trochę było tych społeczności... ja teraz mam konta tylko na FB i NK... ale na NK w sumie nie wiem po co bo nie korzystam, raz na jakiś czas się zaloguję żeby zobaczyć co tam słychać - i z reguły nic się nie dzieje moim zdaniem NK dużo straciła jak zaczęli wprowadzać śledziki i inne głupstwa... jak zostaliby przy swojej niszy to może ludzie też by zostali, a tak chcieli być tacy jak FB i im po prostu nie wyszło
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).