layout może być w każdym kolorze, od czarnego do białego. Ważne, żeby typografia była odpowiednio dobrana http://blackestate.co.nz/. Druga sprawa to kontrast... tutaj również mamy pole do popisu, ale nie wszyscy są w stanie odpowiednio dobrać tło do strony głównej, (różna rozdzielczość matrycy odwiedzających itp.) zresztą jest to indywidualna sprawa. Autorowi i innym się podoba, pozostali wychodzą. To siedzi zakotwiczone w głowie.
______________________________________________________ Benzomana gramatyka nie obowiązuje
Oczywiście treść jest zawsze najważniejsza. Nie zostanę na dłużej na blogu o kole gospodyń wiejskich tylko dla tego, że strzeliły sobie przyjemny layout
Strasznie czyta się blogi z białą czcionką na czarnym tle. Odstraszają mnie wyskakujące reklamy, migające gify i wszystko co rozprasza czytelnika. Nawet jeśli czytam właśnie o ulubionej książce to z niechęcią wracam na blogi przypominające przyozdobioną choinkę.
Jest super jeśli dobra treść i przyjazny wygląd idą ze sobą w parze. Osobiście lubię minimalizm, ale też nie przesadny. Minimalizm w layoucie, nie w treści
______________________________________________________ tu bloguję: www.obszary.com
Imię: Artur
Dołączył/a: 13 Gru 2012 Posty: 22 Miasto: Toruń
Wysłany:
2012-12-14, 15:04
Ja też się wypowiem w tym temacie
Zwracam uwagę na treść ortografie na baner/szablon musi być estetycznie żeby się fajnie i przyjemnie czytało tego blooga ..
Reklamy - moim zdaniem nie jest to wina użytkownika że np. na bloog.pl są reklamy no tak już jest także się staram na to nie zwracać uwagi.. przede wszystkim ciekawa treść !
O .. bym zapomniał o najważniejszym doceniam to jak ktoś pisze coś samemu, a nie np. kopiuje informacje z jakiś portali i nawet nie napisze źródła nie lubie tego ;p
Lubię gdy szablon jest w jasnym kolorze, nienawidzę kiedy tekst jest biały a tło czarne. Nie może być oczywiście też zbyt krzykliwy i jaskrawy. Następnie treść i zdjęcia jakie są użyte, czy w jakimś stopniu nawiązują do tematyki tekstu.
______________________________________________________ http://panadrian.blogspot.com/ <-- Blog lifestylowy, o związkach i relacjach damsko męskich.
Dla mnie liczy się najbardziej treść czytanych przez moją skromną osobę blogów. Jeśli jest interesująca i ma mało błędów, dobrze wspominam o tej stronie i wracam kiedy tylko sobie przypomnę, chyba że w zakładce go już mam.
Wygląd i szablon nie są już tak dla mnie ważne, choć jeśli po oczach waliły by mi jakieś strasznie jasne kolory, nie posiedziałbym na tej stronie kilku sekund. Muzyka w tle też nie jest dobrym pomysłem i zniechęca mnie do czytania treści.
W zasadzie w blogach siedzę nie długo, kiedyś nawet ich nie czytałam jednakże chyba najbardziej zwraca moją uwagę ich prostota... głównie wygląd jednak... Nie lubię czytać blogów, które mają niedopasowane szablony itd. Strasznie się staram, żeby i u mnie wszystko było w należytym porządku...
Zwracam też sporą uwagę na ortografię i interpunkcję w postach! Jeśli autor posługuje się poprawną polszczyzną to jestem już po jego stronie Ostatnio jednak wiele blogów na które weszłam to była totalna masakra! Bez składu i ładu, chyba tylko po to by były...
Zwracam uwagę na pasek boczny,
co jest umieszczone, jakie informacje o blogu...
Jeżeli treść i sposób wypowiedzi mi odpowiada zaglądam częściej...
I zostaję :-)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).