Facebook daje o wiele większe możliwości niż nasza-klasa. I co ważne z dnia na dzień rośnie w siłę. Do tego jest to doskonały sposób na wypromowanie tam bloga
______________________________________________________ Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się
Zdecydowanie facebook głównie ze względu na towarzystwo międzynarodowe. Prawie połowa moich znajomych to ludzie mieszkający zagranicą i fajnie jest mieć możliwość trzymania wszystkich kontaktów w jednym miejscu
Nie powiedziałbym. Czytałem ostatnio artykuł, iż z Face nie jest dobrze. Liczba rejestracji spadła gwałtownie i nikt nie wie, jak na to zaradzić. Zresztą podam link http://forsal.pl/artykuly...jaca_banka.html
Portale tego typu szybko upadają, a ja ich zbytnio nigdy nie uznawałem. Po tym jak Grono i MySpace zaliczyli upadek, zrezygnowałem z jakichkolwiek portali społecznościowych. Ok., kontakt ze znajomymi to dobra rzecz, ale nie przez facebook`a. Prosto i konkretnie, czyli Skype bądź GG i tyle.
Podobnie mały sens widzę tej całej Tablicy. Ludzie siedzą i patrzą (nie wiem po co), że jakiś znajomy polubił coś na kwejku, a inny kliknął, któryś to już raz Like na stronie Piwa.
Kiedy pytano mnie dlaczego nie zakładam Face, odpowiadałem, że to strata czasu, inwigilacja mojej osoby i totalny bezsens. Są jak Celebryci. Każdy na nich zakłada konta, wchodzi na nie, choć nie wie po co i na co. Jest taka moda: robię to, co robią inni. Ja mam gdzieś co robią inni, i robię to, co uważam dla MNIE za najlepsze. Jakoś nikt ze znajomych mnie nie wyśmiał, a raczej zrozumiał. Oczywiście, żaden z nich konta nie skasował.
Wiem, rozpisałem się nieco nie na temat, ale już odpowiadam napytanie:
FB czy NK? Odpowiadam, że NK, dlatego że NK powoli upadało, czyli zrobiło to, co powinien zrobić fejs.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Ostatnio zmieniony przez chomik21m 2013-01-25, 10:05, w całości zmieniany 1 raz
Liczba rejestracji spadła gwałtownie i nikt nie wie, jak na to zaradzić.
obawiam się, że jest jaka górna granica, której nie przeskoczą, bo przecież liczba ludności też jest ograniczona, nie każdy ma internet i nie każdy - jak np. Ty - ma ochotę na tworzenie profili w takich miejscach.
chomik21m napisał/a:
Podobnie mały sens widzę tej całej Tablicy. Ludzie siedzą i patrzą (nie wiem po co), że jakiś znajomy polubił coś na kwejku, a inny kliknął, któryś to już raz Like na stronie Piwa.
Kwestia tego kogo ma się w znajomych a potem odpowiedniego filtrowania treści. Ja korzystam jedynie z podstawowych list i to w 90% eliminuje takie bezwartościowe wpisy:
Cytat
Szybki, opcjonalny sposób na uporządkowanie znajomych i kontrolę nad tym, co widzisz w aktualnościach oraz nad tym, jakie zmiany statusu wysyłasz poszczególnym osobom. Twoi znajomi nie dowiedzą się od nas, że zostali dodani do poniższych trzech nowych list:
Bliscy znajomi: Najbliżsi znajomi, o których chcesz widzieć więcej informacji w Aktualnościach.
Dalsi znajomi: Znajomi, o których nie chcesz widzieć zbyt dużo informacji w Aktualnościach.
Ograniczenie dostępu: Znajomi z tej listy mogą zobaczyć tylko posty i informacje profilowe, które udostępniasz publicznie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zdecydowanie FACEBOOK, imperium Zuckerberga ma w swoich łapach inne narzędzia pozwalające podtrzymywać tego giganta przy życiu, np Instagram. Facebook jest społecznościowym google
@Htsz
Ale przecież FB na tym polega, jak wszystko ograniczyć to nic nie zostanie
chomik21m napisał/a:
Kiedy pytano mnie dlaczego nie zakładam Face, odpowiadałem, że to strata czasu, inwigilacja mojej osoby i totalny bezsens. Są jak Celebryci. Każdy na nich zakłada konta, wchodzi na nie, choć nie wie po co i na co. Jest taka moda: robię to, co robią inni. Ja mam gdzieś co robią inni, i robię to, co uważam dla MNIE za najlepsze.
Masz rację i idealnie to opisałeś.
Ja mam FB, bo czasem się przydaje, czasem. I rzadko tam bywam, nie przeglądam tablicy prawie wcale, więc i tak ie wiem co u moich znajomych i jakoś mnie to nie obchodzi Bo najbliżsi znajomi opowiadają mi co u nich na gg
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zdecydowanie Facebook. Nasza Klasa miała swoje 5 minut, niestety nie wykorzystała ich tak dobrze, jak mogła. Była swojego czasu jedną z najpopularniejszych polskich stron w Internecie, a w sumie przez nietrafione pomysły, stała się teraz miejscem jedynie dla dzieciaków z podstawówek i starszych osób, dla których tak naprawdę powstała, po to, by mogli odnaleźć dawnych znajomych ze szkolnej ławy. Facebook natomiast to prawdziwe imperium, w którym mogę znaleźć wszystko co mnie interesuje. Wiem, co u moich znajomych, mogę porozmawiać z nimi na czacie (GG idzie w odstawkę, zostają tylko Ci co profilu na "fejsie" nie mają), mogę otrzymać informacje dotyczące studiów (preferuję forum, jednak grupę na Facebook'u również posiadamy), nie muszę przeglądać miliona stron typu kwejk, joemonster itp. itd., bo najciekawsze rzeczy na pewno ktoś umieści na tablicy, to samo z najważniejszymi wiadomościami, no i jako, że jesteśmy na forum blogowym, mogę założyć fanpage mojego bloga, dzięki czemu informacje o nowych postach ludzie będą mieli podsunięte pod sam nos. A że ma wady? Kto ich nie ma?
Ja używam facebook'a. Kiedyś siedziałam na nim non-stop i patrzyłam tylko jak te głupie obrazki przewalają mi się przez tablicę. Ostatnio zrobiłam redukcję lajków, "znajomych" i doszłam do wniosku, że gdyby nie to, że mam grupę klasową na "fejsie" to wcale bym go nie używała.
Wszystko co chciałam napisać, zostało ujęte przez chillsoundsgoodmusic, Konto na NK skasowałam około roku temu i jakoś nie tęsknię.
Facebook pomaga mi w dużym stopniu utrzymywać kontakty z rodzina i przyjaciółmi gdzie wszyscy rozsiani sa po całym świecie. Zamiast wydawac krocie na telefon do siostry zeby poplotkowac, spotykamy sie na chacie. Chce wyslac wazna informacje do grupy znajomych z wolontariatu. Klik i mam wyslane do calej grupy.
GG nie uzywam od dawna tez. Mam facebook i skype i w zupelnosci mi to wystarcza.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).