U mnie też nigdy temat sexu nie był poruszany, wszystkiego dowiedziałem się sam. Nie wiem czy w przyszłości będę wyjaśniał swoim dzieciom jak to naprawdę jest, dużo zależy od wieku i pomysłowości, niektórzy wyjaśniają takie rzeczy 13-latkom inni czekają aż ich córka przyprowadzi chłopaka do domu.
______________________________________________________ I'm dancing with myself
Ja miałam od tego starszego brata. Podkradałam mu sprośne gazety i w końcu dowiedziałam sie jak to działa. Mniej wiecej Moja mama jest ostatnią osobą, którą bym o to zapytała
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
To pewnie zależy od wieku i rodzaju gazety, ale jak się trafi na te gorsze czasopisma to można sobie pomyśleć, że to strasznie obrzydliwe co ludzie robią
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wiek: 33 Dołączyła: 24 Mar 2013 Posty: 21 Miasto: Aberdeen
Wysłany:
2013-03-24, 20:11
Haha może tu kogoś zdziwię ale ja na ten tamat rozmawiałam z tatą Ogólnie ten temat u mnie w domu nie był poruszany z czego się mogę cieszyć. Ale kiedy miałam 15 lat sama z tatą oglądałam film. Oczywiście była scena dość miłosna, ja miałam zakryć oczy, ale spytałam taty co oni robią i po co Wtedy mi ładnie wszystko wytłumaczył, powiedział co i jak.. naśmialiśmy sie trochę, ale wszystko wiedziałam
Ja nie miałem takich rozmów z rodzicami, dopiero kiedy byłem starszy i przyprowadzałem różne dziewczyny do domu to się pytali czy sie zabezpieczam. Wszystkiego dowiedziałem się z internetu i starszych kolegów :p
Wchodząc w okres dojrzewania odbyłem kilka rozmów z rodzicami. Sam musiałem zacząć - ale w domu nie było specjalnego tabu wokół seksu i rodzice spokojnie odpowiedzieli na większość moich pytań. Do tej pory podchodzą do seksu z dużą swobodą i odrobiną poczucia humoru. Reszty dowiedziałem się z książek ("Encyklopedia erotyki" prof. Lwa-Starowicza była nieocenioną pomocą) i z fajnej pogadanki w gimnazjum zorganizowanej przez nauczycielkę biologii.
a.wroclaw Blogger.Klub
Wysłany:
2013-03-26, 20:38
Nie rozmawiałam nigdy i raczej nie będę rozmawiać na temat seksu z moim ojcem, a z mamą to już zupełnie inna sprawa
Moja mama bardzo przeżywała to, że jak była młodą dziewczyną to jej mama nie chciala z nią porozmawiać na żaden "wstydliwy" temat -> np. nie opowiadała jej o różnych zmianach ciała itp. nie wspominając nawet o seksie, który w ogóle był czymś jakby "karygodnym" i "krępującym" ... i postanowiła, ze ona nigdy nie zrobi czegoś takiego córce Jesteśmy razem przede wszystkim przyjaciółkami i zawsze mogłam na nią liczyć, porozmawiać o każdym problemie
Jednak tak naprawdę o tym "co to jest" dowiedziałam się z encyklopedii ;D a potem z kolorowych pisemek brata koleżanki
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).