Wysłany:
2013-04-05, 15:05Re: Rozmowy z rodzicami o seksie
Skoro jes okazja i wasi rodzicie okazują chęć rozmowy na taki temat dobrze z niej skorzystać. Wiele osób odpowiedźi na pytania dotyczące seksu szuka w internecie a tam niestety nie zawsze wszystko jest poprawne. Rodzice mają już trochę doświadczenia w tych sprawach więc gdy zaczną rozmowę i zapytają < Czy wiesz jak się zabezpieczać?> warto ją poprowadzić dalej. Lepiej dowiedzić się czegoś na temat seksu niż w wieku 14 lat latać z brzuchem bo antykoncepcje słyszało się tylko w reklamach. Nie sztuką jest zrobić dziecko, sztuką jest je wychować. Gdyby w Polsce było więcej akcji lekcji i otwarych rozmów o dzieciach nie było by co 2 gimnzajalistki w ciązy, która później nie uie zając się dzieckiem i takie dziecko które jest niczemu winne staje się zabawką którą można zawsze gdzieś podrzucić bo chce się iść na impreze i zaszaleć. Ja nie mówie że każde młode mamy takie są ale jak rozejrzycie się w swoim środowisku na pewno zauważycie te mamy które nie mają zielonego pojęcia o wychowaniu dziecka.
U mnie w domu były rozmowy edukujace seksualnie i to od najmłodszych lat i jestem za nie rodzicom bardzo wdzięczna, bo wiem że do dziś NIESTETY nie jest to częste, a info w necie jest baaardzo nierzetelne.
Seksualność w wielu domach to temat tabu i to ma niejednokrotnie poważne konsekwencje...
U nas w domu rozmawianie o seksie nie było w żaden sposób zakazane, odbywało się dosyć naturalnie - chociaż tego konkretnego zebrania the talk nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).