Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2013-02-11, 19:24 Blogger nie wspiera Opery?
|
|
|
Od kilku dni obserwuję posty na grupach blogspota, w których ludzie piszą o tym, że zepsuł im się piórnik w panelu dodawania nowego posta. W pierwszej chwili sądziłem, że to kwestia braku aktualizacji przeglądarki lub ewentualnie wyłączonej obsługi JavaScript.
Wygląda jednak na to, że przeglądarka Opera nie należy do grupy wspieranych przez Blogger.com, podczas przeglądania kokpitu wyświetla się nawet stosowny komunikat:
Cytat Wykryta przeglądarka nie jest obsługiwana. Może to spowodować nieoczekiwane zachowanie.
Aby uzyskać największą wygodę użytkowania, skorzystaj z naszej listy obsługiwanych przeglądarek . zrzut ekranu
Według informacji z pomocy http://support.google.com...pl&answer=42247 wspierane są tylko: Internet Explorer 8.*, IE 9.*, Safari 4 i wyższe, Chrome oraz Firefox od 3.6 w górę.
Problem jest dość uporczywy, bo pod operą piórnik traci wiele przydatnych opcji, min. formatowanie tekstu, wrzucanie wideo, listy, dzielenie posta - a także bardzo ważne: przełączanie z widoku wizualnego na HTML - dostępny jest jedynie ten drugi, czyli całe bebechy wpisu mamy na widoku i trzeba się trochę znać by coś tam pozmieniać.
Szybkie rozwiązanie problemu: Najlepiej przesiąść się na jedną z wspieranych przeglądarek.
Ciekawi mnie jednak czy to celowy zabieg w celu wykopania Opery z obiegu a może to ona nie radzi sobie z nowoczesnością? Zaglądałem w źródło i przyciski są ukryte, ale włączenie ich nic nie daje, bo nie działają.
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|