Tak jak Gruszka nie mam miejsca na przechowywanie przetworów, poza szafką. Jednak po 3 słoiczki muszą być, choć pomidory z chili -w ilości nie mniejszej niż 8 słoików.
Pomidory w każdej postaci, ogórki kiszone, konserwowe i babcine z chili albo rodzynkami. Oczywiście babcine maliny i truskawki, a nawet konfitura z nektarynek lub rabarbaru. Zawsze się przyda. Poza tym w moim domu jest jeszcze bigos w słoikach ( genialne kiedy wracasz po imprezie do domu, otwierasz słoik, wrzucasz do rondelka i.... pycha!!)
Swoją drogą to repertuar gotowych przetworów na sklepowych półkach jest teraz tak ogromny, że każdy znajdzie coś dla siebie i nie trzeba tracić czasu na przygotowywanie zapasów na zimę. Wiadomo - kiedyś to wyglądało inaczej, niektóre warzywa zimą nie były dostępne więc robiło się przetwory. Teraz sezonowość diety została zaprzepaszczona, chyba że ktoś dokona świadomego wyboru i skieruje się w stronę tradycji. No ale jak tu zrezygnować ze świeżutkich, pachnących warzyw?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).