miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-03-13, 20:52
Krzysiek napisał/a:
miglu149, wątpię czy to prawda, to ponoć tylko studenckie mity
Mój korepetytor (nauczyciel gdzieś tam jeszcze) mówił, że studiował chyba medycynę i na początku każdy student musiał mieć czaszkę (nie było sztucznych), więc trzeba było iść na cmentarz i zapłacić komuś, żeby mu dał. Potem trzeba było ją długo gotować. Powiedział też, że to był paradoks, bo trzeba było mieć taką czaszkę, ale innego sposobu nie było, żeby ją zdobyć jak właśnie ten, który opisałem. Oczywiście można było też odkupić od byłego studenta, ale wiadomo, że tylko część mogła ją w ten sposób zdobyć.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-03-13, 21:03
I na cmentarzu wykopywali czaszkę dla takiego studenta? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.
Miejsce ciekawe, ale nie wiem, czy chciałabym tam pojechać
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-03-13, 21:10
Ewa napisał/a:
I na cmentarzu wykopywali czaszkę dla takiego studenta? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.
Mimo wszystko nie wyobrażam sobie skończyć jako element ścienny. Nie w dwudziestym pierwszym wieku przynajmniej. Jak dla mnie to jest swego rodzaju brak szacunku.
Byłem kilka razy, gdyż kaplica znajduje się niedaleko mnie. Wywarła na mnie ogromne wrażenie, coś znakomitego Namawiam Was do zobaczenia
karmil Blogger.Klub
Imię: Kinga
Wysłany:
2013-06-15, 23:30
Nigdy nie odwiedziłam tego miejsca, ale chętnie bym się tam wybrała z czystej ciekawości. Ślub lub chrzest w takim miejscu nie wydają się dobrym pomysłem ;o
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).