rozwiń temat
Jak można zauwazyć Google integruje swoje usługi, nie musi inwestować w reklamę, wytarczyłoby na głównej stronie wyszukiwarki dodać odpowiedni komunikat, ale zaraz.. przecież niezalogowany widzi +Ty po lewej stronie ciemnego paska nawigacji ;-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jak można zauwazyć Google integruje swoje usługi, nie musi inwestować w reklamę, wytarczyłoby na głównej stronie wyszukiwarki dodać odpowiedni komunikat, ale zaraz.. przecież niezalogowany widzi +Ty po lewej stronie ciemnego paska nawigacji ;-)
Wydaje mi się, że Google jak gdyby nie chce promować plusika i chyba nawet rozumiem dlaczego.
Otóż ogólnie rzecz biorąc, G+ nie jest jeszcze tak doskonałe, jak Facebook. A jak wiadomo, ludzie nie zrezygnują z FB na rzecz gorszego portalu, i włodarze Google dobrze o tym wiedzą.
W tej chwili skupiają się tylko i wyłącznie na rozbudowie plusa, jak i pozostałych usług oraz na ich wspólnej interakcji. Dopiero, gdy stworzą prawdziwego giganta z rzeszą usług wysadzą tę bombę zwaną "reklama G+". Wtedy pewnie na stronie głównej Google pojawi się informacja o plusie.
A jeżeli teraz zaczęliby sprowadzać internautów do G+, to mogliby się spotkać z ich rozczarowaniem. I nawet jak po pewnym czasie zaszłyby zmiany, które sprawiłyby, iż plus zostałby 2-3 krotnie lepszy od FB, to byłoby bardzo trudno odbudować zaufanie ludzi.
Google do plusa podchodzi rozważnie, nie promuje dzieła, które jeszcze dobrze nie wyszło spod rąk twórców - takie podejście bardzo mi się podoba.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
chomik21m, ta integracja usług może być wystarczająca. Niektórym się to podoba inni uważają, że uszczęśliwia się ich na siłę - np. ciągłe pytania na Youtube o zmianę nazwy.
conner, okaże się, czas pokaże jak zareagują użytkownicy. Mają duży potencjał w postaci sporej ilości aktywnych kont. Wprawdzie Wikipedia nie jest najlepszym źródłem wiedzy, ale według tej strony -> https://en.wikipedia.org/...0_million_users jest w tej chwili czwartą, wirtualną społecznością, myspace ze swoimi 50mln daleko w tyle.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
chomik21m, ta integracja usług może być wystarczająca. Niektórym się to podoba inni uważają, że uszczęśliwia się ich na siłę - np. ciągłe pytania na Youtube o zmianę nazwy.
To mnie irytowało do tego stopnia, że podpiąłem pod G+ konto na YT.
Ale i tak miałem zamiar taką operację przeprowadzić. Już dawno powtarzałem, że konta na większych portalach zawsze i bezwarunkowo powinny być prowadzone pod imieniem i nazwiskiem. Mniej hejtów.
Htsz napisał/a:
jest w tej chwili czwartą, wirtualną społecznością, myspace ze swoimi 50mln daleko w tyle.
MySpace to już chyba przeszłość.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Dokładnie, MySpace już chyba w zaniku. Facebook wyparł praktycznie wszystkie serwisy, Twitter się trzyma ale to już trochę inna kategoria.
Google+ nie ma szans z facebookiem. Niesamowicie spopularyzowany żydowski serwis, łączący intuicyjność i wiele możliwości.
______________________________________________________ http://uwws.wordpress.com Serdecznie zapraszam na mój blog motywacyjny. Chcesz odmienić swoje ciało i ducha? Zapraszam!
Trening, ćwiczenia i dieta poparte wiedzą anatomiczną, fizjologiczną, możliwościami naszych mięśni i nowinkami medycznymi.
Google ma potencjał do tego, żeby zastąpić facebooka. Żeby tak się jednak stało, musi upłynąć jeszcze, jak sądzę, wiele czasu.
zgodze się z Tobą. jednak dla mnie Facebook spada na psy. pojawia się masa nikomu niepotrzebnych aplikacji, gier i ta os czasu. traci na atrakcyjności o pomału odstrasza
dragon86 WordPress.Klub
Imię: Michał
Wiek: 38 Dołączył/a: 02 Maj 2013 Posty: 15 Miasto: Tarnów
Wysłany:
2013-08-09, 14:53
Google + nie można bagatelizować zwłaszcza, że (muzyka budująca napięcie)... jest od Google. G. lubi faworyzować swoje usługi więc (nieoficjalnie ale to tajemnica Polisznera) daje fory np pozycjonującym strony, jeżeli mają profil z linkiem to tej strony na G+
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).