Ogólnie, polecam, ale kampanię trzeba tez dobrze zaplanować. Np. jeśli planujesz tylko 2, 3 dni promocji, dobrze przemyśl, jakie będą to dni. Jeśli Twoim targetem są ludzie, którzy od poniedziałku do piątku pracują i maja wolny czas w weekendy, nie będzie zbyt mądre promowanie się w poniedziałek.
promując posty, wybieraj te świeże i te które już wzbudziły zainteresowanie - jeśli jakiś post wybija się w zasięgu od innych, pojawi Ci się informacja przy tym poście, aby spróbować właśnie wypromować ten post.
Co do czasu aktualnie już o tym myślę jeśli chodzi o publikację postu, żeby do jak największej ludzi dotarło.
Ale co do ludzi pracujących.. Tak czasem mi się wydaje, że osoby pracujące w korpo itp właśnie w godzinach pracy poświęcają najwięcej czasu na siedzenie na fejsbuku..;)
Mówi się, że ludzie korpo buszują na fejsie przed 8 - czyli w drodze do pracy i w ok. godzin lunchu i między 15 a 17, kiedy to już są przed końcem pracy, albo jak z niej wracają.
Prawda jest też taka, że wszystkie społecznościówki mamy w komórce i pewnie nawet idąc do toalety na chwilę odpalimy FB, aby zobaczyć co się dzieje.
Wykupiłem raz tę opcje i szału nie było 17 naście osób odwiedziło moją stronę, sprzedałem jedną grę za jakieś 2,30 a wydałem 20 zł. Więcej nie dam się nakłonić
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
W załaczniku przesyłam statki z reklamy, która jeszcze trwa.
Zwiększyłam ilość fanów o ponad 2/3 - przed reklamą miałam 80 fanów, teraz jest 146 - zarządzanie pokazuje 53, ponieważ wychwytuje lajki bezpośrednie z reklamy - nie liczy lajków, które powstają w wyniku znajomy polubił apetyt - wchodzę, sprawdzam lajkuję też.
Uważam, że jest to dobry wynik jak na 3 dniową kampanię - spójrzcie na sam zasięg. Za 2 tyg. myślę, że ponowię
Zwiększyłam ilość fanów o ponad 2/3 - przed reklamą miałam 80 fanów, teraz jest 146 - zarządzanie pokazuje 53, ponieważ wychwytuje lajki bezpośrednie z reklamy - nie liczy lajków, które powstają w wyniku znajomy polubił apetyt - wchodzę, sprawdzam lajkuję też.
Uważam, że jest to dobry wynik jak na 3 dniową kampanię - spójrzcie na sam zasięg. Za 2 tyg. myślę, że ponowię
Ciekawe tylko, ile osób z tych 53 regularnie będzie przeglądać Twojego bloga i/lub stronę na FB.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Domyślam się, że może nie będzie to lojalny, wierny target, ale zawsze jest to dodatkowy target, który może się zaciekawić i polubić Apetyt nie tylko na fejsie, ale też stać się jego czytelnikiem. Aktualnie kampanię zakończyłam z ilością 159 lajków i 52 osobami, które "mówią o tym". W ciągu tygodnia zapewne okaże się na jaką ilość z tych lajków mogę liczyć w przełożeniu na poczytność Apetytu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).