Przede wszystkim na muzykę, lubię coś co mnie porusza wewnętrznie, napełnia fajnymi emocjami, nastraja pozytywnie. Gdy chcę coś mądrego to sięgam po książkę, nie doszukuje się w muzyce jakichś mądrych tekstów, choć nie ukrywam czasami zdarzają się perełki o świetnym tekście, który mnie nakręca.
Najważniejszy dla mnie jest tekst, zaraz po nim zwracam uwagę na bębny, ale to prywatne skrzywienie. Musi mieć w sobie coś, co albo porywa, albo zmusza do refleksji.
______________________________________________________ Zapraszam do spróbowania:
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-10-30, 21:17
Wybierając muzykę do słuchania kieruję się aktualnym nastrojem...i tak o wstając o 6 do pracy będę włączać coś rock'n'roll, w piątek wieczorem do lampki wina włączę Cohen'a. Gdy jest grudzień w ciągu dnia będę lecieć "hity" bożonarodzeniowe...
To wszystko kwestia nastroju...choć są gatunki, których tylko pod groźbą śmierci mogłabym słuchać. Jakich? A tego już pisać nie będę, bo nie chce nikomu przykrości sprawiać a i gusta są różne i o nich się nie dyskutuje:)
Na pewno na stopień złożoności utworu, pomysł, klimat. Dlatego uwielbiam Jazz i muzykę klasyczną. Można słuchać 10 razy dziennie tego samego i się nie nudzi.
W piosence ważne jest wszystko. melodyjność, tekst, rytmika. Lubię jak piosenka ma sens i mówi o czymś konkretnym a nie jest tylko przepustką do pieniędzy.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).