Na kompozycję – analizuję ją dobitnie. Doceniam zarówno te proste jak i skomplikowane – proste nie musi być złe, a skomplikowane nie musi być wybitne (wręcz przeciwnie, nawet może być irytujące, jeśli kompozytor nie potrafi odpowiednio wszystkiego ze sobą zgrać jak należy ale na siłę próbuje tworzyć zawiłe rozwiązania).
______________________________________________________ When I think I'm going deep
I'm really going hollow
I can see a newborn me
Emerging from the bottom — Angra, Newborn Me
Popieram koleżankę wyżej - ja też zwracam uwagę przede wszystkim na kompozycję utworu. Jeżeli dany utwór jest naprawdę zmyślnie i kreatywnie skomponowany, to jestem w stanie go słuchać bez względu na to, jaki gatunek muzyczny reprezentuje. Dla mnie liczy się to, jak dużo serca ktoś włożył w stworzenie danego kawałka i czy robił to z pasją, bo wtedy jego dzieło ma o wiele większą wartość i jest w stanie wciągnąć mnie tak, że dosłownie zapominam o wszystkim innym. Mimo to analizuję każdy aspekt utworu, od klimatu, poprzez tekst aż po powiązanie tekstu z melodią (co, wbrew pozorom, nie jest takie oczywiste).
Generalnie stosunek muzyki do tekstu. Jeśli czuję że całość zgrywa się ze sobą. Głównie chodzi o mój aktualny nastrój, gdzie się znajduje co robię itp. Czasem największe znaczenie ma intro (pierwsze brzmienia) a czasem refren. Każda piosenka jest wyjątkowa, jednym słowem nie umiem określić co mnie pociąga w muzyce.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).