Obecnie używam avasta i ma on czasem problemy z aktualizacją a skuteczność taka sobie. Ojcu zainstalowałam Pande po przygodach z "Ukashem" i jak do tej pory działa dobrze.
Najbardziej do gustu przypadło mi oprogramowanie firmy Norton - 360 oraz Internet Security. Nie absorbuje ono komputera w takim stopniu jak chociażby G Data. Jest to odczuwalne podczas korzystania ze starszych komputerów. Posiadam wiekowego PC ze zintegrowaną kartą graficzną oraz 1 GB RAM. W przypadku korzystania z programu antywirusowego obciążającego system operacyjny, komputer przestaje reagować (np. aktualizacja bazy wirusów).
W smartfonie wykorzystuje TrustGo Security. Program całkowicie darmowy. Jeden z najwyżej ocenianych. Poza ochroną przed złośliwym oprogramowaniem umożliwia m.in. sprawdzenie stanu baterii oraz zwolnienie pamięci operacyjnej.
Z tego co się orientuję najlepszy jest Kaspersky. Równie dobry jest Nod32 (ESET). Jedyny problem to dość wysoka cena, no ale jeżeli chcemy się dobrze chronić to czasem lepiej wydać parę złotych więcej i mieć pewność, że nic nas nie zaskoczy.
Darmowy AVG jest w porządku, długo używałem i mogę polecić, ale przesiadłem się ostatnio na równie darmowy ashampoo anti-malware. Wg. statystyk ma większa wykrywalność, przy mniejszym zużyciu zasobów systemowych. Póki co jestem zadowolony - polecam jeszcze bardziej niż AVG.
Nigdy nie używałem antywirusa i nie narzekam. Działanie antywirusa tylko spowalnia komputer, a jeśli złapiesz wirusa to i tak nic ci nie pomoże. Trzeba wiedzieć jakich stron unikać i nie będzie problemu. Do tego raz na jakiś czas skan komputera.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).