Prowadzimy bloga piłkarskiego, więc dość bliski jest nam kultowy film "Piłkarski poker". Główny bohater Laguna nie chciał "wydrukować" meczu, co świadczyło o jego uczciwości. My też jesteśmy uczciwi i na dodatek nie drukują nas w gazetach, zatem niedrukowani pasuje jak ulał. Poza tym pod tą nazwą można ukryć dowolną tematykę bloga.
Mój adres bloga jest po prostu związany z jego tematyką. Myślę, że nikt nie będzie miał problemu z zapamiętaniem lub wymową. KoneserzyKina pasuje idealnie i aż byłem zdziwiony, że jeszcze nikt nie wpadł na taki pomysł.
Wymyślenie dobrego tytułu do mojego bloga zajęło mi około tygodnia. Miałem już jeden dobry, ale okazało się, że już ktoś takiego używa. Kolega w końcu pomógł mi wybrać nazwę.
Moje Grey Talent miało pierwotnie brzmieć Black Talent, a miało być hołdem dla dwóch zespołów: The Black Keys oraz Billy Talent. Jednak Google mnie spytało, czy przypadkiem nie jest rasistowskie, więc wpisałem Grey. Zadziałało. Zostawiłęm.
Nazwa mojego bloga pochodzi od książki Markusa Zusaka o tym samym tytule. Kiedy zakładałam swojego bloga byłam kilka miesięcy po przeczytaniu "Złodziejki książek" i powieść ta na tyle zapadła mi w pamięć, że przy wymyślaniu nazwy dla bloga wciąż i wciąż obijała mi się gdzieś w umyśle. Nie mogłam tego zignorować, chciałam też, żeby nazwa ta w jakiś sposób kojarzyła się z książkami, skoro ma być to blog związany z recenzjami książek. Wbrew pozorom nie kradnę książek, na szczęście.
Ja raczej nad nazwą zastanawiać się nie mogłam. Riboq to mój nick od lat. Mam dosyć spójna osobowość internetową i nie oszukujmy się: po wpisaniu w google Riboq, pierwsze dwie strony (z małymi wyjątkami - pinger nie należy do mnie) należą do mnie .
Blog na początku miał nazwę nieuczeski, jednak po przejściu pod własną domenę zdecydowałam "pogłębić" wizerunek jeszcze bardziej.
A końcówka "in" sama się prosiła o kontynuację ^^.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).