Imię: Kacper Pomógł: 3 razy Dołączył/a: 25 Sty 2013 Posty: 229 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-09-15, 23:16
Jafer napisał/a:
Kiedyś jeszcze był taki kanał Ale Kino, czy jakoś tak, czy jest nadal - nie wiem. Tam też chyba trzymali jakiś poziom.
Jak masz płatną telewizje to jest parę programów wartych uwagi. Min Ale Kino, Kino Polska i kiedyś zauważyłem coś takiego jak TNT - ale teraz widzę, że nie ma go w ofercie np NC+. Leciało tam sporo klasyki.
Imię: Jakub
Wiek: 35 Dołączył/a: 17 Lip 2013 Posty: 174 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-09-16, 07:06
Ach! Kino Polska! No, przecież A TNT pamiętam z bardzo dawnych lat (jak jeszcze mieli pasmo na spółkę z Cartoon Network), potem chyba coś się zmieniało.
Kiedyś lubiłem jeszcze TV4 i TV Puls, bo prócz zwykłej sieczki czasami puszczały jakieś egzotyczne filmy, np. Godzillę, którego jestem wielkim fanem.
Gdyby więc była możliwość wykupienia jedynie pakietu tych kilku programów, wtedy zdecydowałbym się na powrót do oglądania telewizji. Ale z tego co się orientuję, mogą one być jedynie dodatkiem do szamba: TVP, TVN, Polsat. A to mi zupełnie niepotrzebne.
Ja rozstałem się z telewizją jakoś, hm, 3-4 lata temu? Proces był stopniowy i oczywiście związany z przesiadką na internet. I absolutnie nie żałuję ponieważ mam wgląd w działanie telewizji na codziennego oglądacza. Po paru godzinach otępienie, , zamroczenie takie, no aż strach patrzeć!
I nie dziwię się, telewizja jest do bólu łatwym w odbiorze medium, wystarcz usiąść, włączyć i się wyłączyć. Pół biedy jak się ogląda w tym stanie jakieś Discovery czy Animal Planet, bo to raczej nieszkodliwe a i być może coś ciekawego się dowie człowiek. Ale jak się włączy TVNy, albo TVPeny, albo Polsaty czy cokolwiek w tym guście - maskara po prostu :P Cytując klasyka polskich vlogów "Wciskają taką propagandę". Ale to tam nawet mniejszy ból, jak ktoś ma telewizje to niech sobie lansuje poglądy jakie chce, spoko. Ale poziom takiego dziennikarstwa jest żałosny. Mama madzi - propaganda - mam madzi - propaganda - "ekspert" - mama madzi itd. Mnie osobiście jak jeszcze czasami włączę z ciekawości i w oczekiwaniu na cud, to szlag mnie jasny trafia. A nie mogę skomentować! :D
W internecie, jak widzę, że o mamie madzi, to mogę po prostu nie wchodzić, a jak kanał przełączę, to cóż za niespodzianka, wszędzie ta cholerna mam madzi! mam w nosie mamę madzi!
Od 12 lat żyję bez telewizora i dobrze mi z tym. Dla osób przyzwyczajonych do wyszukiwania wszystkich informacji w internecie, telewizja to tragedia z prostego powodu - zupełnie odwrotnie niż w necie - to widz musi dostosować do repertuaru, a nie repertuar do widza.
Telewizor widzę tylko w chwilach, gdy przelotem nocuję w domu Rodzicieli. Mieszkanie studenckie nie służy posiadaniu TV, a po czterech latach bez tego pudła nie wyobrażam sobie mieć je znowu na wyposażeniu.
Jak widzę co serwuje nam tv, to nie wcale jej nie chcę. Mam telewizor, przydaje się do oglądania filmów, ale tych wybranych przez nas. Mieliśmy "n-kę", wypiździliśmy, bo nie miał kto oglądać. Została naziemna, czasaaami używana.
Telewizor w pokoju stoi, tata od czasu do czasu ogląda programy popularnonaukowe, a ja co przypadkiem z tego usłysze to już moje. I mimo wszystko wolę internet jako źródło informacji
A jak jestem na wsi, gdzie internetu nie ma, albo jest wyjątkowo słaby, to zdarza mi się włączyć Comedy Central
Jakbym nie miała w ogóle dostępu do telewizji to bardzo bym nie płakała
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).