A czy jest możliwość, żeby slider odczytywał zdjęcia z dwóch i więcej albumów?
To pytanie już padło. Ja nie widzę sensu kombinowania, szczególnie, że zdjęcia do rotatora mają zwykle specyficzny wymiary, więc najlepiej je trzymać w jednym albumie. Na zalinkowanej podstronie tego wątku masz sugestię do połączenia kanałów RSS w jeden, np. za pomocą yahoo pipes.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
PS. Chyba najlepszą opcją jest właśnie dodanie do jednego albumu wszystkich zdjęć.
Niby w sieci jest tyle eleganckich sliderów opartych na JS, jQuery, CSS, to jednak ten od Picasa jest najlepszy, bo prosty, a więc można bez problemów pokazać kilkanaście zdjęć.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Dobrnęłam do tych 15 postów. Ale szczerze sprawiło mi to frajdę. Przyznam, że fajny pomysł z tymi limitami. Ale już piszę na temat.
Zrobiłam wszystko jak w instrukcji i wszystko działało super przez długie tygodnie aż do teraz bo nie wiem dlaczego pokaz slajdów nie wyświetla się? Gdy piszę nowego posta i dam na podgląd rotator jest wyświetlany, a na stronie bloga nie. Co jest tego przyczyną?
Link do mojego bloga: http://inaheartbeatphotography.blogspot.com/
Wkleiłem kod z Twojego źródła do gadżetu HTML i wyświetla się. Jest to zatem jakiś błąd w kodzie lub konflikt skryptów. Co dodawałaś przed tym jak zauważyłaś, że rotator przestał się pojawiać?
nie wiem czy to może mieć wpływ, ale skrypty i kody dodajemy wewnątrz znaczników head albo body, nie pomiędzy nimi a to:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Tak, to mam pomiędzy.
Chciałam dodać jeszcze jedną linijkę na gadżet nad nagłówkiem i wkleiłam dodatkową linijkę takiego kodu <b:section class='header' id='header1' maxwidgets='3' showaddelement='yes'> żeby dodać obraz z nazwą mojego bloga (trochę kombinowałam z umieszczeniem tego i nie podobała mi się odległość tego obrazu od rotatora więc próbowałam ją zmniejszyć, coś się udało ale z marnym skutkiem więc obraz usunęłam). Po usunięciu wszystko działało więc może po czasie kody zaczęły działać i skutkiem jest, że rotator się nie wyświetla?
Nie wiem, może to i będzie głupie co teraz napiszę, ale nie znam się na tym na tyle więc zapytam. Założyłam nowego bloga, wstawiłam rotator i jest ok. Porównałam te dwa kody ze slajdami i zauważyłam, że w tym moim blogu nie ma linków ze zdjęciami (mam nadzieję, że wie Pan o co chodzi). Co może być tego przyczyną? Kurcze już mi ręce opadają. Tutaj link do tego bloga z rotatorem: http://pokazslajdow.blogspot.com/
Na tym forum zwracamy się do siebie po imieniu lub pseudonimach, nie pan/pani ;-)
Już w pierwszej mojej odpowiedzi na Twojego posta napisałem, że kod działa, bo wklejałem go u siebie. Nie jest to zatem problem tego dodatku (a jego dotyczy wątek) tylko błędów w szablonie - coś blokuje wczytywanie zdjęć.
Mogą kolidować ze sobą jakieś skrypty, których używasz (menu, gadżety itp.) lub masz błędy w kodzie szablonu. Jeżeli to kwestia klamerki, przecinka itp. to takie szukanie igły w stogu siana. Trzeba przysiąść i przejrzeć dokładnie cały kod (a to wymaga czasu).
np. nie wiem do końca co robi kod, który wklejałem wyżej (ten co przestawiałaś, może go skasuj całkiem?), ale on teraz ma dodatkowo otwartą klamrę ze stylem:
Ok. Rozumiem.
Ustawiałam na blogu próbnym wszystko tak samo jak na tym właściwym i jeśli dodałam gadżet obserwatorzy wtedy nie wyświetlał się rotator. Usunęłam ten gadżet i rotator działa poprawnie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).