Moja nazwa wzięła się stąd, że kiedyś koleżanka stwierdziła w rozmowie, że słucham muzyki, której nikt inny jeszcze nie słyszał. Cóż, w moim najbliższym otoczeniu jest z tym chyba trochę inaczej (bo już wszystkich czymś pozarażałem), ale dla tzw. "mainstreamu" rzeczywiście może tak być. Także gdy postanowiłem założyć bloga muzycznego, musiało zostać "Jeszcze tego nie słyszałeś"
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Akurat moja dziewczyna studiuje japonistykę, oto jak skomentowała tę nazwę:
"subarashisekaidetengokutodjigokunoma =
subarashi sekai de tengoku to djigokuno ma = pomiędzy niebem a piekłem w tym wspaniałym świecie (lietrówka przy "djigoku" - powinno być jigoku, piekło)."
Ja chciałem, żeby nawiązywała do mojego zawodu oraz tego, czego blog ma dotyczyć - czyli wszystkiego z mojego punktu widzenia. stąd "Okiem Przyrodnika".
Jola z Caviarni Blogger.Klub
Wysłany:
2014-02-17, 14:06
Mój blog zawdzięcza swoją nazwę moim ukochanym zwierzakom - psu rasy Cavalier King Charles Spaniel (popularnie nazywaną cavisiem), świnkom morskim (łac. Caviaporcellus). Przydomek hodowlany, który zarejestrowałam w FCI to właśnie "Caviarnia". Druga część nazwy - cichy kącik - wzięła się od mojego hobby - dziewiarstwo, haft, decoupage itd. Po prostu siedzę sobie cichutko i coś tam dłubię (jak powiadają moi najbliżsi).
Mam wrażenie, że ostatnie odpowiedzi powstały jedynie po przeczytaniu tytułu tego tematu W pierwszym poście zadałem kilka pytań, dzięki, którym odpowiedź może być bardziej rozwinięta ;=)
a Blogowicz powstawał za czasów kiedy słowo bloger nie było powszechnie stosowane do określania blogujących (w polskiej blogosferze). Teraz się przyjęło, ale dzięki temu moja nazwa jest unikalna :=) - chociaż pewnie więcej bym zyskał posługując się domeną bloger.pl czy blogger.pl
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).