Wydaje mi się że ludzi trochę powaliło i chcą być fajni, przeganiając się w coraz to droższych prezentach. Po co takim małym dzieciakom telefon lub tablet. Nie wspominając już o quadach i skuterach - absurd
Ja w tym wieku po powrocie ze szkoły i obiedzie, uciekałem na dwór i wracałem dopiero jak rodzice mieli 'dzwonić po policje'
Ludzie dają coraz więcej i to nie tylko na komunie, ale i wesela, chrzty i inne takie.
A niby taka bieda w kraju i Tusk złodziej.
Moim zdaniem nie ma co być rozrzutnym, tylko dlatego, że reszta gości szasta. Zresztą, przecież nie o drogie prezenty na takich imprezach powinno przecież chodzić....
Wydaje mi się że ludzi trochę powaliło i chcą być fajni, przeganiając się w coraz to droższych prezentach. Po co takim małym dzieciakom telefon lub tablet. Nie wspominając już o quadach i skuterach - absurd
Ja w tym wieku po powrocie ze szkoły i obiedzie, uciekałem na dwór i wracałem dopiero jak rodzice mieli 'dzwonić po policje'
W pełni się zgadzam, ludziom zaczęło odbijać w temacie prezentów na komunie , chrzciny, ...
Ja rok temu swojemu chrześniakowi na komunie dałam 300 zł w kopercie co wywołało niezłe oburzenie. Przed komunią drogą mailową zaproszeni goście dostali listę z prezentami do wyboru !!! Aż mnie zatkało i stwierdziłam, że koperta będzie najlepszym rozwiązaniem. Ojciec chrzestny dał lapka ...
Jak u moich znajomych chrzestny dał w prezencie na komunię Biblię, to się do niego parę lat nie odzywali. Ludzie traktują to jak jakieś "superurodziny".
A przyjęcie komunijne organizowało się w domu a nie w lokalu.
Zgadza się, moje przyjęcie komunijne również odbyło się w domu. Do tej pory byłem chyba tylko raz - u swojej chrześnicy - w wynajętej sali. W tym przypadku zadecydowały względy powierzchni. W mieszkaniu ciężko byłoby pomieścić ~20 osób.
Lokal - o ile Cię stać - ma też inne plusy. Nie ty musisz sprzątać, gotować, zmywać itd. - masz czas na to by zająć się córką lub synem :-)
Cytat
Jak u moich znajomych chrzestny dał w prezencie na komunię Biblię, to się do niego parę lat nie odzywali. Ludzie traktują to jak jakieś superurodziny.
Tak, to bardzo smutne, że ludzie zagubili trochę sens przystępowania do tego sakramentu, ale podobnie jest ze ślubami kościelnymi.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).