Wiek: 33 Dołączył/a: 22 Lut 2014 Posty: 161 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-02-23, 01:32
Mnie zastanawia co kombinuje Rollo.
I czy Floki zginął, czy nie.
Ogólnie pierwszy sezon wywarł na mnie ogromne wrażenie, a to za sprawą muzyki i surowego, nordyckiego klimatu (jestem zakochany w Skandynawii).
Jako ciekawostkę mogę podać, że w tym linku co podałem jest jeden błąd
Podczas bitwy jak jest ujęcie Ragnara, to ma całą twarz w krwi.
Następnie zaczyna się sekwencja scen z Flokim, gdzie w między czasie jest na szybko pokazany Ragnar.
O dziwo, jego cała twarz jest czysta jak łza
Wysłany:
2014-03-17, 21:18
Gamon, Polecam zdecydowanie.
1 sezon jest bardzo dobry, choć pod koniec akcja zwalnia.
2 sezon wchodzi z impetem i po trzech odcinkach stwierdzam, że idą w dobrą stronę
Swego czasu kochałem seriale, ale większość po pewnym czasie staje się gówniana, przez co sobie je odpuściłem. Do teraz żałuję czasu poświęconego chociażby na 6 sezonów LOSTów, które w sumie okazały się być o niczym.
Bałem się zaczynać Wikingów bo serialom już nie ufam, ale się przełamałem i... było warto. Rewelacyjna rozrywka, genialne zdjęcia i klimat. Od dłuższego czasu nie widziałem nic lepszego.
Akcja swoją drogą, ale świetnie zostaje przedstawiony sam surowy świat Wikingów - kultura i religia. Póki co, szalenie mi się podoba, oby tylko nie zaczął się psuć od 3 sezonu, ja,k to zwykle bywa
Wysłany:
2014-03-18, 22:27
wartosz napisał/a:
Swego czasu kochałem seriale, ale większość po pewnym czasie staje się gówniana, przez co sobie je odpuściłem. Do teraz żałuję czasu poświęconego chociażby na 6 sezonów LOSTów, które w sumie okazały się być o niczym.
Bałem się zaczynać Wikingów bo serialom już nie ufam, ale się przełamałem i... było warto. Rewelacyjna rozrywka, genialne zdjęcia i klimat. Od dłuższego czasu nie widziałem nic lepszego.
Akcja swoją drogą, ale świetnie zostaje przedstawiony sam surowy świat Wikingów - kultura i religia. Póki co, szalenie mi się podoba, oby tylko nie zaczął się psuć od 3 sezonu, ja,k to zwykle bywa
Generalnie to jest w tym serialu trochę fikcji co do wydarzeń i postaci. Czytałem, że historycy zacierają zęby z tego powodu. Nie mniej jednak klimat jest genialny.
A cały serial prezentuje się na prawdę dobrze.
Jest to po prostu serial o Vikingach z delikatnym zarysem historii.
A co do seriali to przekonaj się, bo tyle Cię omija. Podam Ci kilka tytułów i sam ocenisz:
-Synowie Anarchii
-Person of Interest
-The Killing
-True Detective
-Luhter
Ragnar czasami gra, jakby był upośledzony, przynajmniej ja tak czasami odbieram jego ton głosu i mimikę Ale generalnie serial mi się podoba, w drugim sezonie dużo się dzieje.
Wysłany:
2014-03-23, 15:56
skrzatix, on czasami może wydawać takie wrażenie upośledzonego.
Ja bym to odbierał inaczej.
Ja widzę w jego oczach czasem szaleństwo, nieprzewidywalność.
To jest bardzo mocne i ta postać dużo u mnie tym zyskuje.
BTW, aktor dopasowany bardzo dobrze.
Ciekawie, czy te jego niebieskie oczy są na prawdę takie mocno wyraziste czy zakłada szkła?
Jak dla mnie to ten serial jest jak większość seriali - pierwszy sezon super a potem równia pochyła. Ale jak będą nowe odcinki to z ciekawości obejrzę.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Chyba jestem do tyłu z serialami. O tych nowych odcinkach też nie wiedziałam... Chociaż Wikingowie robią się coraz słabsi z odcinka na odcinek. Gra o Tron to to nie jest...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).