Scalam nasze posty do tematu o dacie, będzie dla potomnych.
VaylebyMe napisał/a:
To podejrzewam, że podobny problem jest z wyszukiwarką i ikonami tzn. nie są w tej samej linii, a niby wklejone są razem. Doradzisz coś?
Jeden problem = 1 temat. Pomocy udzielam aktywnym, zapraszam do udzielania się na forum lub skorzystania z pomocy prywatnie. Sprawdź też ten wątek Jak umieścić wybrane gadżety na nagłówku?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Panna Marchewka Blogger.Klub
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 10 Mar 2013 Posty: 28 Miasto: Koszalin/Słupsk
Wysłany:
2014-03-13, 09:41
Witam.
Mam pytanie odnośnie daty- otóż zmieniłam wszystko tak jak w opisie, ale nie do końca jest tak jak bym chciała by to wyglądało. W chwili obecnej wygląda to tak
http://probytrwaja.blogspot.com/
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Panna Marchewka Blogger.Klub
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 10 Mar 2013 Posty: 28 Miasto: Koszalin/Słupsk
Wysłany:
2014-03-13, 22:28
Wszystko super Udało mi się zmienić wygląd, udało mi się zmienić czcionkę daty, wyrównać ją na taką wysokość jak chcę... jedynie nie potrafię zmienić tego by data wyświetlała się poprawnie ;/ i kombinowałam w kodzie- niestety nic nie udało mi się wskórać.
Swoją drogą- chętnie poznała bym i ten drugi sposób na zmianę daty. Chyba sama zabawa w css jest dla mnie dużo łatwiejsza i bardziej jasna niż dodatkowe ogarnianie html.
Swoją drogą- chętnie poznała bym i ten drugi sposób na zmianę daty.
Ten wątek dotyczy daty w kółeczku i tego się trzymajmy. Już napisałem wyżej o standardowej wersji - dodaj styl (tło, marginesy, zaokrąglenia) do elementu .date-header
Na stronie głównej, gdzie wyświetlają się zwykłe posty, data działa z pomocą tego forum. Natomiast po dodaniu kodu pojawiło mi się okienko (sam styl, tło) bez daty w "stronach" (Kontakt, O blogu, Reklama), np. tutaj:
http://www.lifeinblondcolor.pl/p/kontakt_743.html
Czy jest szansa na usunięcie tego fioletowego okienka/tła, ewentualnie dodania daty w tych "stronach" bez jego utraty na głównej stronie bloga w postach?
Wysłany:
2014-05-14, 21:13Jak ukryć datę na podstronach?
Kod z punktu trzeciego (pierwsza strona tematu) zamknij w tagu warunkowym, który sprawi, że sekcja z datą nie będzie ładowana na statycznych stronach bloga:
Korzystałam z tego poradnika :
http://forum.blogowicz.in...arzy-vt6734.htm
Nie ukrywam jest świetny! Udało mi się pogrzebać w kodzie - zmienić wygląd daty, zamiast kółek kwadraty itp.
Mam jednak 2 problemy:
1. chciałabym lekko opuścić tytuł postów, aby równał się z datą (nie wiem, jak to będzie wyglądać estetycznie, ale chciałabym spróbować)
2. W niektórych postach, nie wiem dlaczego kwadracik z datą wpływa na tekst i robi się w nim wcięcie.
próbowałam poszukać w internecie. Odnośnie tytułu posta próbowałam robić margines górny, ale jakoś mi to nie wychodziło
Wiem, że tu mogę liczyć na pomoc więc bardzo ładnie proszę
Pozdrawiam!
Ina
Dopisz ten CSS do reszty kodów zmieniających wygląd daty.
i mała uwaga: wysokość tytułu = wysokość daty + padding górny daty + padding dolny daty
ewentualnie trzeba dopisać padding również w tytule a wysokości te same.
p.s. poszerz sobie szablon o 10px, to naprawisz kafelki, które Ci robiłem ostatnio Bo teraz są po dwa w rzędzie i trzeci się nie mieści.
Dzięki!
Kafelki już się ładnie pojawiają
Zlikwidowało się wcinanie w tekst, ale nadal tytuł nie był w środku. Pogrzebałam trochę i w końcu zmieniłam margines górny daty na -12px i wyszło!
Jeszcze raz dzięki
Pozdrawiam!
Ujemny margines to jest -jakieś- wyjście, ale niekoniecznie najlepsze.
W moim kodzie była literówka, bo wpisałem ttitle zamiast title. Powinien teraz działać bez problemu. Wystarczy w przyszłości weryfikować co się kopiuje Im lepiej rozumiesz zmiany, które wprowadzasz "za rączkę", tym łatwiej później modyfikować bloga samodzielnie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).